mynewspapers.net

Medellönen för en mode stylist

Medellönen för en mode stylist


Lönen för ett stylisten varierar stort beroende på var en person fungerar och i vilken aspekt av styling. Inom branschen, kan man vara ett detaljhandeln stylisten, stylist för foto och video skott eller en personlig shopper och bild konsult. Även om dessa yrken inte kräver formell utbildning, kan med erfarenheter från retail, en mode-relaterad utbildning och stark social kompetens vara värdefullt för varje aspekt av mode styling.

Lönen för en i butiken mode stylist

Lön är för detaljhandeln mode stylist ganska stort, alltifrån 19,500 £ till £37,050 per år. Anledningen till denna avvikelse kan förklaras av geografisk plats — New York och Los Angeles erbjuder högsta löner – prisklass och ryktet om butiken, den anställdes år av erfarenhet och ansvaret för anställde. Tillsammans med sin lön, mer än hälften av alla mode stylister får medicinska fördelar, och 41 procent erbjuds tandvård fördelar. Dessutom kan mode stylister få rabatter på kläder från butiker där de arbetar, som tillhandahåller ytterligare ekonomiska incitament.

Lön för ett stylisten för foto och video skott

Fashion stylister kan arbeta på uppsättningarna av reklamfilmer, musikvideor och fotograferingar. I denna situation är ett stylisten roll att skapa en lämplig atmosfär genom att hitta en lämplig plats för fotograferingen, välja kläder för modeller och väljer rekvisita. Ett stylisten kan även ha att välja modeller eller aktörer att delta i foto- eller skjuta. Enligt Catalogs.com, kan en nybörjar stylisten ta så lite som £97 för en dags arbete. Dock med erfarenhet, kan resultat stiga till £325-£3.250 per dag. Efter beprövad framgång, kan ett stylisten ta i en mycket högre lön på en plåtning.

Lönen för en personal shopper

Som en frilansande personal shopper, kan en person bestämma sin egen lön. Eftersom mode stylister fungerar ofta som frilansare, kan stylist fungera som en personal shopper som stylist på foto och video skott. En kombination av de två yrkena kan tillåta ett stylisten att arbeta konsekvent under hela året. En frilansande personal shopper kan bestämma sin egen kurs baserad på mängden tid, resor och arbete involverade i personlig shopping. Stylist kan ta ut en avgift, samt begära respengar för alla nödvändiga resor. Den genomsnittliga lönen för en personal shopper som arbetar frilans eller via en byrå varierar från 19,500 £ till £37,375 per år, enligt StateUniversity.com.

Hur man tjänar en högre lön som mode stylist

Även om mode styling inte kräver formell utbildning, kan med en mode-relaterad utbildning hjälpa en person kommando en högre lön. Fashion stylister får nytta av en utbildning i fashion design eller merchandising så får de en stark förståelse om modevärlden. Fashion konsulter kan bli certifierad av bilden Consultants International Association. Erfarenhet av att arbeta i fashion promotion kan visa att ett stylisten förstår arbetet i minuthandeln och har stark kommunikationsförmåga, som båda är viktiga för ett stylisten. Dessutom är klä på rätt sätt ett måste för ett stylisten. En måste klä ordentligt och smickrande kläder för att säkerställa att de verkar pålitlig och trovärdig.