mynewspapers.net

Medellönen för en manusförfattareManusförfattare är ansvariga för bearbetning av de ord som talas av aktörer inom film, TV och datorspel. Även välkända författare kan göra löner väl över 0,6 miljoner pund, tjäna större delen av manusförfattarna en mindre lön. Lönen för en manusförfattare kan tjänas från flera metoder för att skriva längre än att skapa ett skript från början.

Lön

Enligt en 2010-11 rapport från Bureau of Labor Statistics falla manusförfattare under kategorin "Författare, skribenter och redigerare". Yrkesverksamma inom fältet karriär tjänar en genomsnittlig lön på £34,495.

Ersättning statistik

Den genomsnittliga manusförfattare lönen är baserad på de olika ersättning tillgänglig för olika manusskrivande jobb. Writer's Guild of America, från och med januari 2011, är lägsta tjänat för att sälja en ursprungliga manus och behandling £40,717. En ursprungliga behandling, eller konturerna av ett manus, kan säljas för minst £18,448. Skriva om en befintlig manus kan tjäna minst £13,360 för manusförfattaren.

Writer's Guild of America

Pågrund kontrakt av manusförfattare, medlemmar av yrket kan gå med en union känd som Writer's Guild av Amerika (WGA). Unionen kan förhandla lön för manusförfattare men erbjuder också juridisk rådgivning och försäkringsförmåner dem. Film, TV och spel studios fungerar ofta inte med en manusförfattare som inte är medlem i WGA.

Residualer

Förutom upfront inkomst för ett skript, behandling eller omskrivning, kan en manusförfattare tjäna s.k. residualer. Dessa ytterligare betalningar förhandlas med film företag och TV-studior av WGA för manusförfattaren. Detta belopp är baserad på filmen DVD försäljning eller TV-show nedladdningar eller repriser. Rester är inte tjänat under teater körningen av en film eller under första vädring av en TV-show. Enligt manusförfattare John augusti, residualer är en avvägning för att sälja rättigheterna för ett manus till studior.