mynewspapers.net

Medellönen för en klubb DJMed hjälp av en rad olika tekniska och sociala färdigheter, ansvarar club DJs för underhållande nattklubb festprissar. En lyckad DJ kommer att kunna hålla en plats trångt, och därigenom göra pengar för ägaren. Den frilansande karaktären är det oerhört svårt att sätta fingret på en genomsnittlig grundlön. Resultatet är i stället beroende av erfarenhet, plats och rykte.

Lönegrader

Discjockey löner kan variera kraftigt beroende på erfarenhet, rykte och arbetsmoral. Genomsnittliga inkomster rapporteras vara mellan £50 och £300 en session. Baserat på en arbetsbelastning 100 sessioner varje år, detta kan likställa till så lite som £5000 per år eller så mycket som £30,000. Casual eller oerfarna, DJs betalas ofta så lite som £10 en timme, medan välkända namn kan ladda tusentals pounds per natt för sina tjänster. DJs som bevisar en succé på en viss plats kan också säkra reguljära kontrakt, vilket säkerställer en mer fast lön för sig själva.

Arbeta för en högre lön

En stark tekniska kunskaper som kombinerat med kärlek till musik och hängivenhet till craft kan ha en stor inverkan på lönen. Club DJ förväntas väl vet deras plats och skräddarsy sin uppsättning mot den handelsplatsen musikaliska politik och sannolikt kunder. Genom att kombinera belysning och visuella effekter med särskilda musik färdigheter, som blandning, repor och slå jonglering, är DJ: S mer benägna att bli en framgång. Detta kommer i sin tur öka deras chanser att en högre lön.

Få erfarenhet

På grund av arbetets frilansande art club DJ är möjligheten att nätverka och marknadsföra dig själv avgörande. Detta innebär ofta att lågavlönade, ibland även frivilliga, spelningar för att bygga erfarenhet och rykte. Det finns också ett antal kurser tillgängliga att få teknisk kunskap, antingen genom distansundervisning eller vid utbildning centrum. Medan dessa kräver en finansiell utgift, kan de färdigheter som lärt sig ha en stor inverkan på framtida resultat.

Inte så genomsnittliga löner

Särskilt begåvade club DJs kan fortsätta för att tjäna både berömmelse och förmögenhet genom deras arbete. 2012 listade Forbes Tiësto som den högsta betalda DJ i världen, tjänar totalt 22 miljoner dollar (cirka 14,5 miljoner pund) över året. Tiësto avgifter hundratusentals pounds för club uppsättningar, och har eget skivbolag. Andra DJs till har gjort miljontals inkluderar David Guetta och Afrojack.