mynewspapers.net

Medellönen för en ekonomi PhDDoktorsexamen (PhD) är den terminal examen i ekonomi. Få examen kräver års studier och kulminerar i ifyllande och försvar av en avhandling av ekonomisk forskning. Många mottagare av PhD göra akademisk karriär som professorer i nationalekonomi, business och närliggande områden. Andra göra karriär i regeringen eller consulting. Medellönen för en doktorsexamen i ekonomi beror på den valda karriär.

Akademiska ekonomer på forskarnivå institutioner

Mest fyraåriga högskolor och universitet kräver en doktorsexamen för anställning som fakultetsmedlem i nationalekonomi. Dessutom håller vissa PhD ekonomer fakulteten positioner i skolor, lag och offentliga angelägenheter eller allmän ordning. Löner för ekonomer i den akademiska världen varierar beroende på om en ekonom är på fakulteten för ett universitet som beviljar doktorer eller endast grundutbildning och magisterexamen. Den amerikanska ekonomiska Association rapporterade under 2007 att senior biträdande professorer vid doktorsexamen som beviljar institutioner tjänar i genomsnitt nästan £62,400 per år. Professorer som tjänar besittningsskydd kan förvänta dig att tjäna ännu mer. AEA rapporterade att löner för ordinarie docenter i genomsnitt £83,590 per år, medan professorer årliga löner i genomsnitt £133,120 per år.

Andra akademiska ekonomer

Ekonomi doktorer som finna anställning som fakultetsmedlemmar vid universiteten där master's är terminal graden tjänar mindre än sina motsvarigheter på doktorsexamen som beviljar institutioner. AEA rapporterade under 2007 att löner för senior biträdande lektorer i genomsnitt £52,108 per år. Ordinarie docenter får en liten knuff, med deras löner genomsnitt £53,516. Professorer vid högskolor och universitet som beviljar endast kandidatexamen och magisterexamen tjäna genomsnittliga årliga löner till £63,375, enligt AEA.

Regeringen ekonomer

PhD ekonomer med starka politiska intressen finner givande karriärer i regeringen, särskilt på federal nivå. Den federala regeringen har jobb för ekonomer i många organ och avdelningar. Dessa inkluderar Federal Reserve Board och dess regionala banker, US Department of State, Central Intelligence Agency och US Department of Labor. En doktorsexamen i ekonomi kan börja en karriär på GS-12 i den federala regeringens löneskalan, enligt den amerikanska ekonomiska Association. Start löner på GS-12 grade spektrum från £39,178 till £50,930 per år, enligt den amerikanska Office of personal Management's 2011 löneskalan för statligt anställda.

Business ekonomer

Karriärmöjligheter för PhD ekonomer är inte begränsade till statsförvaltningen och den akademiska världen. Andra anger du den privata sektorn, arbetar i rådgivning, finansiella marknader, bank-, tillverknings- och andra branscher. Vid National Association of Business Economics 2010 lönekartläggning rapporterade att dess medlemmar med doktorsexamina tjänat ett genomsnitt på £97,500 per år, väl över £78,000 medianen för alla NABE medlemmar, oavsett graden. Dessutom var det genomsnittliga ingångslön för en doktorsexamen £55,250. Hög punkten av NABE rapporten anges att respondenter i undersökningen ingick regeringen ekonomer samt i affärs-, finans- och konsulttjänster.