mynewspapers.net

Medelhavet utomhusfärg färger

Medelhavet utomhusfärg färger


Medelhavet exteriörer är ofta målade på ett sätt som väcker den historiska arkitekturen i Medelhavsområdet. Även om Medelhavet färgskalan har betydande konstnärliga överklagande idag, sina ursprungliga rötter ligger i verktyget: färgerna valt hjälp till naturligt luft villkor bostäder i ett område känt för sin varma temperaturer. Off-vita reflekterar solljuset från väggar, att hålla interiören sval, medan röda keramiska plattor ger tak isolering. Cool blues spetsa paletten med en lugn, skön känsla.

Off-White

Medelhavet utomhusfärg färger


Kanske är den vanligaste Medelhavet utomhusfärg färgen benvita eller grädde. Dessa färger är oftast gjorda av en bas av vita färgen med en liten nyans av brun, grå eller båda. Off-White är en favorit i Medelhavet stil eftersom detta klimat är känt för sina regelbundna sol och varma temperaturer. Vit och naturvit reflekterar värme för att hålla hus cool i dessa varmare delar av världen, vilket också gör det ett bra val för Medelhavet klimat som de i södra Kalifornien.

Röd och rödbrun

Medelhavet utomhusfärg färger


Många Medelhavet exteriörer anställa varma färger som röd och rödbrun betecknar trim och dörröppningar. Medelhavet hus har ofta röda tegeltak eller tegel dörröppningen valv, och att välja färger som kompletterar dessa mer permanent funktioner är ofta en trevlig kontrast till vit eller gräddvit väggar. Ofta dessa typer av färger används för fönstret trim eller garage dörr funktioner.

Cool Blue

Medelhavet utomhusfärg färger


Blå är en gemensam trim och accentfärg för Medelhavet exteriörer, antas till stor del från arkitekturen i Grekland där blå används ofta för välvd hustak och dörröppningar. Cool blues är favoriter i Grekland, och denna färg ihopkoppling används på Medelhavet landets flagga. Färgerna används ibland till accent dörröppningar eller valv i hela Medelhavsområdet, inte bara i Grekland utan även i Marocko och Tunisien. I vissa av dessa kulturer, är blå tänkt att avvärja det onda. Hursomhelst, det gör en lugnande och inbjudande intryck som är säker på att föreslå det ljusa blå vattnen i Medelhavet.