mynewspapers.net

MCO P1020.34 Marine Corps enhetliga regler

MCO P1020.34 Marine Corps enhetliga regler


Marine Corps ordning (MCO) P1020.34G, "Marine Corps enhetliga regler," innehåller de rätt slitage och användning av Marine Corps uniformer. Uniformer i MCO P102.34G bland bekämpa verktyget uniform, fysisk träning uniform, det tjänste-enhetligt, klänning blå uniform och den enhetliga aftonklänning.

Bekämpa Utility Uniform

De bekämpa Utility enhetliga (CUU) består av byxor och en kappa, som bärs med en T-shirt. CUU kommer i två mönster: skog och öken. Pälsen kan tas bort under fysisk träning sessioner och arbeta detaljer. Marines får använda CUU i paraden formationer, ceremonier och informella sociala funktioner. När bemyndigat installation befälhavare, kan CUU anges som enhetligt av dagen.

Fysisk träning Uniform

För den fysisk träningen (PT) enhetliga bär marinsoldater gröna stammar och en grön T-shirt. Några commandersna tillåta bärandet av olika T-shirts, till exempel en skjorta som har namnet eller logotypen för deras särskild enhet. Marines har också möjlighet att bära en grön svett kostym, sticka mössa och handskar för kallt väder PT formationer. Svett kostym måste godkännas av enhet befälhavaren.

Service uniformer

Det tjänste-enhetligt Marine Corps bärs vid rapportering för kapitaltillskott till en ny enhet eller deltar i en parad eller sociala funktion. Det är den militära motsvarigheten till kostym. Tjänsten "A" uniformen består av en khakifärgad långärmad skjorta, svart slips (necktab för kvinnor) och bruna byxor med en brun service rock. Det tjänste-enhetligt "B" är samma som "A" utom pälsen inte är bärs. Tjänsten "C" är samma som tjänst "A" förutom att pälsen är sliten och en khakifärgad Kortärmad skjorta bärs i stället för den lång ärm en. Kvinnor har möjlighet att bära en kjol med någon av tre service uniformer.

Klä Blues

Det finns fyra olika versioner av klänning blå uniform. Typ "A" och "B" består av en blå väst och blå byxor (kjolar är valfria för kvinnor). Den enda verkliga skillnaden mellan dessa två versioner är att med "A" klänning blå uniform, full storlek medaljer bärs och med "B" klänning blå uniform, bara band är slitna. För "C" och "D" klänning blå uniformer bärs en Kortärmad khakifärgad skjorta i stället för blå pälsen. Igen, med "C" klänning blå uniform, marin bär full storlek service medaljer. Med "D" service uniformer bär Marina endast band.

Aftonklänning uniformer

Aftonklänning uniformen får endast bäras vid konstituerande evenemang och formella middagar. Det är den militära motsvarigheten till "white tie" klänning. Manliga marinsoldater bär en kappa med speciell klädsel på ärmar och i full storlek medaljer. De måste också bära en röd Maggördel och de har möjlighet att bära en blå cape med rött foder. Kvinnor bära en kappa liknande den för män, förutom de har röda rockuppslagen och de bär en hellång kjol. Honorna bär också full storlek medaljer.