mynewspapers.net

Mattan bindande strategier

Mattan bindande strategier


Bindande en matta skyddar dess kanter från slita, riva eller reda ut. Du kan binda en matta av sömnad eller limning syntetiska eller bomull tejp över dess kanter. Du kan skapa område mattor, bilmattor och små mattor av bindande mattan rester eller stora bitar av cut matta. En professionell matta bindemedel kan göra bindande för dig, eller du kan göra det själv med en symaskin eller nr-sy bindande produkter.

Nr-sy bindande produkter

Du kan köpa en matta tejp produkt som låter dig använda en varm limpistol binda det till mattan---inga sömmar eller sömnad krävs. Mattan rengöringsband säljs ordentligt ansluten till ett brett svep av tejp. Tejpen följer botten av matta eller matta samtidigt som du håller trasa bindningen tätt mot kanten av mattan. Tryck på bindningen på plats och Använd en pärla av varmt lim mellan rengöringsband och kanten av mattan att täta band till mattan och förhindra nötning och slita av mattan kanten. Några av dessa bandprodukter kan användas inomhus eller ut.

Sömnad mattan bindande

Du kan använda en symaskin och lite handsömnad för att sy mattan bindning till mattan. Du kan hitta matta bindande band på Tygaffärer och genom mattan eller klädsel utbudet hus, tillsammans med extra stark polyester tråd och mattan nålar för synålar och symaskiner. Använda en sicksack-söm vid kanterna på mattan, för att förhindra nötning. Sedan använda en symaskin att sy bindningen tejp i ansiktet av matta nära kanterna, sedan viker tillbaka över sömmar och över kanten på mattan och handsydda det på baksidan av mattan. Du kan perfekt tekniken med praktik på en matta återstod innan du börjar arbeta på en färdig matta eller konst matta.

Professionella mattan bindande

Professionell avlopp har all utrustning och maskiner som behövs för att få jobbet gjort rätt. Avlopp kan använda en symaskin för att sy bindningen till mattan, eller de kan binda skarpa kanter med en serger. En serger använder en mulen V-formad söm för att binda tyger eller mattor. Maskinen piskar en kraftig polyester tråd runt kanten på mattan, att skapa ett hölje över den mattan exponerade kant. Några matta-bindande företag fungerar på plats, men i allmänhet måste du transportera mattan till företaget och lämna den där. Det kan ta några dagar eller veckor att slutföra arbetet, beroende på företagets schema.