mynewspapers.net

Matsmältningsproblem hos Boxer hundar

Matsmältningsproblem hos Boxer hundar


En alert, nyfiken och orädd hund, boxer är en favorit val för familjer på grund av dess höga energinivåer och lekfull karaktär. En medelstor hund på ungefär 27,2 kg., boxare hette på grund av dess tendens till "box" med sina främre tassar medan du spelar. Boxare lider av ett antal hälsofrågor; problem med hjärtat och ögat är de vanligaste. Boxarna är också mer benägna att vissa matsmältning än andra raser.

Histiocyter ulcerös kolit (HUC)

HUC är en inflammatorisk tarmsjukdom som finns nästan uteslutande i boxare det är också känt som granulomatös kolit eller boxer kolit. HUC orsakar inflammation och sår (sår) att växa i slemhinnan i tjocktarmen. Som ett resultat, tömmer tjocktarmen oftare, vilket leder till diarré. HUC är vanligast hos unga hundar under 2 år. HUC orsaken är okänd men genetik är misstänkta.

Pylorusstenos

Pylorusstenos är en genetisk sjukdom som finns i toy raser och hundar med platta, förkortad huvuden som boxare. Pylorus är uttaget mellan magsäcken och tunntarmen. Pylorusstenos resultat från en förträngning i pylorus på grund av förtjockning av musklerna. Pylorusstenos förhindrar magsäcken att tömma helt. Tecken på tillståndet kräkningar efter maten, upp till 24 timmar senare i vissa fall. Hundarna verkar uppsvälld men är ofta undervikt.

Urininkontinens

Urininkontinens är ett tillstånd som huvudsakligen återfinns i mellersta äldre hundar som har spayed eller neutered. Hundar kan läcka medan avslappnad eller till och med när du sover. Tillståndet är vanligast i spayed kvinno. En fullständig workup i urinvägarna krävs för att diagnostisera och utesluta njurproblem som den underliggande orsaken.

Gastric dilatation Volvulus (GDV)

En av de vanligaste matsmältning Funna i boxers är GDV. GDV är den uppblåsthet och vridning av hundens mage. Förutom smärtan av buk i magen, vrider kinks och sträcker sig blodkärlen. Nedsatt cirkulation kan skada eller döda slemhinnan i magen. Trycket är placerad på stora vener, blockerar cirkulation i hjärtat som orsakar en minskning i blodtryck som kan leda till hunden går in i chock. Tecken på GDV kväljningar, torr HIVAR, skumbildning i munnen, rastlöshet och en utspänd buk. Överätande tros vara orsaken men veterinärer är osäker på om andra underliggande orsaker.

Behandlingar och förebyggande

Medicinska och kosten terapi kan hjälpa men det finns inget botemedel för HUC. Pylorusstenos kan behandlas med kost och medicinering men kirurgi kan behövas i extrema fall. Läkemedel behandlingar finns för behandling av urininkontinens. Att förhindra en hund från att äta och dricka för snabbt, särskilt efter träning, kan bidra till att minska risken för GDV. GDV är en allvarlig medicinsk nödsituation och veterinär bör konsulteras omedelbart. Kirurgi är ofta skall tvinnas magen och lägga fram det för att förhindra framtida händelse.