mynewspapers.net

Mätning lektionsplaneringar för dagis

Mätning lektionsplaneringar för dagis


På dagis börjar barn lära sig grunderna i matematik. Läsa och skriva siffror, räknar till tvåsiffriga tal, är förståelse former och även grundläggande algebra bara några av de färdigheter som ett barn kan lära. Oavsett om du är en statlig schoolteacherr, en privat skola instruktör eller har valt att hem skola kan ditt barn, skapa eller välja rätt lektionsplaneringar göra undervisning lättare och mer berikande för dina elever. Effektiv mätning lektionsplaneringar införliva många av de matematiska färdigheter som dagis student lärt.

Läsa och skriva siffror

Lektion planerar att behandla med läsa och skriva tal betona visuellt lärande. Spåra nummer, skära ut nummer och målning nummer tillåta barnen att uttrycka sin kreativitet samtidigt lära grundläggande matematiska färdigheter. Böcker och berättelser som har nummer kan användas för att öka läsförståelse. Mastering läsa och skriva siffror förbereder barnen för att registrera deras mätresultaten i bärbara datorer eller på grafer.

Räkna

Räkna är en grundläggande del av mätningen. Räkna lektionsplaneringar bör inriktas på att låta dagis barn praktiken räkna många varianter av objekt. Ytterligare, lektionen bör fokusera på att lära barn att erkänna tal, skriva siffror och börjar förstå begreppen mindre och mer. Räkna spel som dice, kan kortspel eller ens Domino vara värdefulla verktyg när du skapar eller att välja en räknande lektionsplan.

Former

Dagis matematik lärare kan spendera en hel del tid lära barn att känna igen former och färger. Leksaker och manipulerar kan spela en viktig roll i lektionsplaneringar som lär former. Många lektionsplaneringar använda objekt som barnen redan känner till, som byggstenar, bollar och remsor av papper att lära ut grundläggande geometri som former och storlekar. När studenter originalformer, de kan gå på att mäta måtten på dessa figurer.

Algebra

Det kan låta konstigt, men de grundläggande begreppen för algebra introduceras till studenter så tidigt som dagis. Lektionsplaneringar för undervisning algebra på dagis nivå fokuserar på grundläggande mönsterigenkänning. Spel som ber barnen att upptäcka skillnader i mönster, uppskatta mätningar och jämföra och kontrast objekt alla värdefulla verktyg i förskolan algebra lektionsplaneringar. Mönster är viktigt när man ber barnen att sortera objekt för mätning.

Mätning

Mätning lektion planerar fokus på tillåter barn att använda deras räkna, läsa och skriva och algebra kompetens att göra slutsatser om objekt. Även så tidigt som dagis, kan studenter bli ombedd att mäta temperaturer genom att ge en grundläggande varm eller kall utvärdering eller grupp objekt genom att mäta deras storlek.