mynewspapers.net

Matlagning tävlingar för barn

Matlagning tävlingar för barn


Matlagning tävlingar är bra sätt för barnen att lära sig att laga mat och förfina deras kök kunskaper. Barnen kan delta i en mängd olika matlagning tävlingar att testar sina färdigheter i bakning, skapa hälsosamma rätter, att göra såser och matlagning med vissa ingredienser, såsom potatis. Du kan organisera din egen matlagning tävling för barn eller delta i en lokal tävling i din kommun.

Bakning tävling

Bakning tävlingar är ett utmärkt sätt för barnen att lära sig grundläggande bakning färdigheter medan hänge sig åt sina sötsaker. Utmana barnen till en cupcake bake-off och kräver att de införliva deras favoritfärger i cupcakes. Du kan också låta barnen baka kakor med recept som de skapar sig själva. Låta dem vara kreativa i bakning bäst smak objekt möjligt. När de har avslutat sina bakverk, har grannskapet barnen bestämmer vilka baker är bäst.

Hälsosam mat utmaning

Lära barnen att hälsosam mat kan vara god också. Utmana dem att skapa den bäst smak, frisk maträtt som de kan använda grönsaker eller frukter. För att göra det intressant, har barn skapa en tre-rätters måltid i det mest hälsosamma sättet möjligt. Bedöma de rätter baserade på hur friska de är och hur gott de smakar. Du kan också bedöma baserat på användarvänlighet förberedelse att lära barnen att äta hälsosamt kan vara så enkelt som att äta snabbmat.

Att göra såser

Utmana barnen att utforska sås skapande med en sås-off tävling. Du kan ha barnen göra såser för specifika kött, kyckling eller biff, eller har dem skapa unika såser för desserter. Använd samma kött proverna vid bedömningen av såser för en rättvis dom. I slutet, måste de tävlande avslöja vad de används i deras såser för att skapa unika smaker.

Potato utmaning

Barnen kan koka potatis i ett antal sätt. I en potatis cook-off, har barnen skapa Potatisrätter av något slag. Låt varje barn att använda så många eller som liten, ingredienser som de vill, inklusive en meat i potatis skålen, om de vill. Varje barn får en timme att slutföra sin potatis skålen. I slutet av timmen, har varje barn presenterar deras skålen innan provsmakning. Domaren utifrån smak och kreativitet.