mynewspapers.net

Matematiska aktiviteter med Cupcakes

Matematiska aktiviteter med Cupcakes


Mat matte gör ämnet mer relevant och intressant för barnen. Studenter har möjlighet att se en relevant koppling mellan matematiska begrepp och verkliga livet. Cupcake math verksamhet fungerar bra i elementära klassrum eller hemma för extra matten övar. Matematiska begrepp med allt från pengar till fraktioner.

Cupcake fraktioner

Cupcakes lämpar sig för bråkdel praxis. Ge ett visst antal papper cupcake utskärningar för verksamheten. Barnen använder papper cupcakes för att räkna ut specifika bråkdel-relaterade problem. Du kan till exempel göra papper cupcakes olika färger och fråga vad bråkdel av muffins är en viss färg. Ett annat alternativ är att be eleverna att dela cupcakes jämnt mellan ett visst antal människor.

Cupcake berättelse problem

Historien problem arbetar för alla årskurser. En punkt presentation av matte uppgifter kräver barnen att räkna ut vilken information de behöver för att lösa problemet. Skriva berättelse problem relaterade till cupcakes för tema praxis med problem. Ett prov berättelse problem är, "ett parti av cupcakes feeds 12 personer. Suzy bjöd in 27 att hennes parti. Hur många partier av cupcakes behöver hon att göra?" Justera de svårigheter nivå och matematik färdigheter används baserat på klass nivå.

Kostnad beräkning

En kostnadsberäkning aktivitet för cupcakes innehåller temat med pengar. Ge eleverna en kopia av en cupcake recept. Barnen behöver också livsmedelsbutiker annonser eller en lista med priser för de ingredienser som du skapar. Barnen beräkna kostnaden för att köpa alla nödvändiga ingredienser för att göra cupcakes. Du kan också ha dem dubbla eller tredubbla receptet först och sedan beräkna kostnaden för material.

Baka muffins

Ett ugnsfast projekt innehåller matematiska begrepp, särskilt mätningar och fraktioner. Välj en cupcake och glasyr recept för barnen. Barnen samlas de lämpliga ingredienserna från en central plats. De mäta ingredienserna och följ anvisningarna för att slutföra muffins som anges i anvisningarna.

Cupcake grafer

Grafritande passar in i math läroplanen på elementär nivå. Cupcake grafritande verksamhet ge eleverna en chans att rösta på deras favorit smaker. Varje barn behöver ett papper cupcake utklipp. Rita en graf med olika kolumner som representerar cupcake smak alternativ. Barnen rösta på deras favorit smaker genom att placera sina cupcake utskärningar i motsvarande kolumn. Använd diagrammet för att utvärdera Svaren matematiskt. Till exempel kan du tala om smaken som har mest eller minst, hur många har mer en viss kategori eller öva på att lägga upp siffrorna i varje kolumn för att se om det matchar det totala antalet studenter.