mynewspapers.net

Mat skall undvikas genom en gallsten Patient

Mat skall undvikas genom en gallsten Patient


Personer med gallsten problem måste välja livsmedel och drycker som kommer att förhindra ytterligare försämring. Att anta en noggrant utformad kost som undviker särskilda livsmedel kan förebygga bildandet av gallsten och kan minska symtomen för andra typer av gallblåsan sjukdomar, även de som kräver kirurgi. Observera dock att GallbladderAttack.com och BetterHealth råd att ordentlig medicinsk vård krävs för gallblåsan smärta och obehag och att undvika vissa livsmedel får inte behandla gallblåsan problem helt.

Fettrik mat

Livsmedel som innehåller höga halter av fett måste undvikas för att minska bildningen av gallblåsan symtom och obehag. Ägg, fläsk, stekt mat, mättade fetter, nötter och mejeriprodukter bör minskas eller helt elimineras från kosten att förhindra bildandet av gallsten eller andra problem i gallblåsan patienter. Författarna till GallBladderAttack.com råd att patienter bör inte helt skära fett ur en kost såvida inte en gallblåsan attack sker. Omege 3 oljor och extra virgin olivolja rekommenderas att hålla önskvärda nivåer av fett i en diet.

Sockerarter

Livsmedel med hög socker eller konstgjorda sötningsmedel bör undvikas för gallblåsan patienter. Fruktjuice, läsk, choklad och glass är alla besvikna för att förhindra gallblåsan attacker och stenar. Förutom höga halter av socker har många av dessa livsmedel också höga nivåer av fett, ökar den skadliga potentialen av maten.

Koffein

Koffein avråds i kosten för gallblåsan patienter. Detta inkluderar caffeinated läsk (också avskräckta på grund av socker), svart te och kaffe. Enligt University of Maryland, har forskning föreslagit att kaffe intag kan minska risken för gallsten, som koffein ökar gallblåsan aktivitet. Ökad aktivitet kan dock orsaka obehag och symtom för andra typer av gallblåsan sjukdomar.