mynewspapers.net

Mat säkerhet verksamhet för barn

Mat säkerhet verksamhet för barn


Att hjälpa barn förstår vikten av att vara säker vid hantering av mat i tidig ålder är viktigt. Ledande verksamhet som rör livsmedelssäkerhet kan förhindra barn få matförgiftning eller andra sjukdomar från mat. Det finns många praktiska aktiviteter som lär barn begreppet livsmedelssäkerhet.

Matlagning som en klass

Att öva att vara säker med mat, leda en verksamhet som ger barn möjlighet att lära livsmedelssäkerhet hands-on. Välj ett enkelt recept som barnen kommer att kunna följa. Cookies kan vara tillräckligt enkelt för barn att baka. Samla in och distribuera receptet och alla nödvändiga ingredienser och utrustning till barn, inklusive blandning skålar, spatlar, ägg, olja, mjöl och socker. Förklara för barnen att receptet innehåller mat som kan göra människor sjuka om ätas rå. Berätta för dem att hantera råa ägg utan att tvätta sina händer är farligt. Uppmuntra barnen att öva god mat säkerhetsregler, till exempel inte att sätta händerna i munnen när matlagning och alltid tvätta händerna efter hantering av livsmedel. I slutet av aktiviteten, när kakorna är färdiga bakning, tillåta barnen att äta en cookie för att göra sitt jobb väl.

Utgångsdatum

Leda en lektion som hjälper barn förstår vikten av att alltid titta på utgångsdatum på livsmedel att garantera livsmedelssäkerhet. Ta in en påse med olika livsmedel, några utgångna och några färska. Det kan vara nödvändigt att låna från din egen kylskåp för klassrummet lektionen. Undvika att kött eller andra objekt som kan vara farligt om löpt ut. I stället ta in kryddor, som en sylt, senap eller salladsdressing eller förpackade livsmedel objekt, till exempel instant havremjöl eller nudlar pasta. I klassrummet, distribuera livsmedel till barn i klassen. Har dem se om mat artikeln är utgångna eller färsk. De kan ha svårt att hitta utgångsdatum. Uppmuntra dem att titta överallt och avgöra om maten är ätlig.

Mataffären inspektion

Lära barnen att för att mat skall vara säkra att äta, en livsmedelsbutik eller matmarknad även måste sanitär, ren och organiserad. Som en klass, ta en utflykt till din butik. Förväg, ge barnen en utvärdering blad består av en lista med frågor för barnen att svara. Exempel på frågor är, "Är butiken snyggt och rent?" "Finns det några tecken på blåmärken, ruttna eller skadade produkter?" "Livsmedel lagras från icke-livsmedel?" och "Är bänkskivor i avsnittet deli ren och fri från matpartiklar?" I affären, instruera barnen att analysera allt de ser och besvara utvärderingsfrågorna därmed. Det kan vara lämpligt för barnen att vara diskret vid utvärdering av butiken, för att säkerställa artighet.