mynewspapers.net

Mat fryser riktlinjer

Mat fryser riktlinjer


Frysning är ett utmärkt sätt att bevara livsmedel för att behålla sin naturliga texturer, smaker och färger. Även om inte alla livsmedel är lämplig för frysning, är det viktigt att följa specifika frysning riktlinjer för att få bästa möjliga resultat för livsmedel som är frys-vänlig. Vissa hushåll har en liten frys som en del av deras kylskåp, medan andra har en separat frys att frysa ett större antal objekt. För de människor som köper i bulk, kan de hyra en frys skåp från deras hus att förvara mat.

Beredning

Produkter måste normalt någon form av beredning före frysning. Det är nödvändigt att blanchera grönsaker för att förstöra de enzymer som kan orsaka försämring. Blanchering innebär dränka färska grönsaker i kokande vatten i 1-4 minuter. Den blanchering tid beror på vilken typ av grönsak. Rå frukt kan vara frysta, men tinade, mosade frukter behåller sin kvalitet bättre än tinade hela frukten. Vissa grönsaker som sallad eller annan sallad gröna kan inte frysas, oavsett beredningen. Andra livsmedel som inte fryser väl omfattar potatis, mjuka ostar, puddingar, Äggbaserade såser och hårdkokta ägg.

Förpackning

Innan förpackning är det viktigt att tänka på hur maten kommer att användas när tinade. Omfrysning bör undvikas. Det är därför nödvändigt att storlek paket enligt hur maten ska användas. När tinade, skämmer maten bort snabbare än mat som inte har varit fryst; Det är därför viktigt att använda maten omedelbart efter upptining. Om du har en familj på fyra, ändå frysa biffar för åtta i ett paket, måste Tina hela paketet med biffar, vilket kan resultera i en förlust av mat nedbrytning eller avfall.

Inslagning

Wrap din mat i förpackningar som är både fuktsäkra och ånga-bevis. Om luften blir till mat, det kommer att orsaka en nedbrytning kallas "frysbränna," som framträder som en missfärgad och grov konsistens på maten. Mat expanderar när frysta, så det är viktigt att lämna lite takhöjd när frysning i frys behållare med lock. Om du inte lämnar tillräcklig takhöjd, locket vilja springa bort av behållaren eller containern kommer att dela öppna. Detta kan också hända med en frys påse som du har packat för hårt. Efter fryst, kan sidan av påsen slita öppna.

Etikett

Tydligt märka alla frys paket, inklusive namnet på objektet och datum du placerar det i frysen. Medan du kanske tror att du kommer ihåg vad som finns i det fryscontainer, vägen några månader på du kommer att gissa över innehållet. En penna eller krita fungerar bra, medan en felt-tip eller bläck penna kan blekna och smeta ut. Några frysta livsmedel bör användas inom 3 till 6 månader, medan andra kan hålla till ett år.

Laddar

När du fyller frysen, inte överbelasta med ett överflöd av unthawed mat samtidigt. Det tar ca 24 timmar för 1.36kg. av mat per kubikfot utrymme i frysen för att frysa, enligt "Fannie Farmer kokbok." Inte blockerar luftventilerna i frysen, men ändå tillåta mat till touch kall hyllor eller sidorna av frysen, om möjligt, medan frysning, för att påskynda processen. Låt utrymme runt de ofrysta paket att främja spridningen av den kalla luften. När frysta, stapla paket tillsammans. En full frys blir mer energieffektiva än en tom frys.