mynewspapers.net

Mat forskare kvalifikationer

Mat forskare kvalifikationer


Mat forskare spelar en viktig roll i att upprätthålla ett lands livsmedelsförsörjning genom att garantera jordbrukets produktivitet och mat säkerhet. Genom sin forskning arbeta mat forskare för att förbättra de livsmedel vi äter idag. Vissa människor tror att livsmedelsvetenskap kan en dag kan lösa världens hunger problemet, eftersom mat forskare arbetar för att hitta sätt att massproducera mat som är både billigare och nyttigare.

Utbildning

Majoriteten av arbetstillfällen inom jordbruket och livsmedelsindustrin kräver en kandidatexamen i biologi, kemi, fysik eller engineering, men en magisterexamen eller doktorsexamen krävs vanligtvis för mat forskare, enligt US Department of Labor. Studenter som vill bli mat forskare måste ta klasser på ämnen som matkemi, analys, mikrobiologi, engineering och bearbetning.

Yrkesmässiga kvalifikationer

Enligt US Department of Labor's Occupational Outlook handbok behöver mat forskare för att kunna arbeta självständigt eller i ett teammiljö och att kunna tala och skriva med tydlighet. Majoriteten av mat forskare måste också utveckla en gedigen förståelse för grundläggande affärsprinciper och statistiska metoder. Dessutom kan en avancerad kunskap om datorer krävas för vissa livsmedel forskare för att effektivt analysera biologiska och kemisk behandling.

Certifieringar och licenser

Vissa stater kräver mat forskare ha en speciell licens. Kraven varierar från stat till stat, men omfattar normalt en kandidatexamen och en viss kredit timmar i livsmedelsvetenskap, en förutbestämd tidsperiod arbetar för en licensierad vetenskapsman och framgångsrika slutförandet av en examen. För att få certifiering i markvetenskap, måste du ha en kandidatexamen i Markvetenskap samt fem års erfarenhet av arbete med jord vetenskapsman (eller en examen plus tre års erfarenhet).

Statliga jobb

Mat forskare arbeta normalt för företag inom livsmedelsindustrin-, universitet eller regeringen. Många regeringen anställda mat forskare forskning, testa och utveckla nya födokällor eller kemiska sammansättningar som kan kombineras för att efterlikna livsmedel och ansvarar för att upprätthålla säkerhet myndighetsregler. Regeringen mat vetenskapsmän analysera också mat för att räkna ut nivåerna av vitaminer och näringsämnen och hitta sätt att göra förbättringar eller ta bort skadliga ämnen från maten.

Icke-statliga jobb

Mat forskare som arbetar för företag inom livsmedelsindustrin eller på universitet arbetet att utveckla eller förbättra olika typer av livsmedel och använda sina kunskaper i kemi, fysik, teknik, mikrobiologi och bioteknik för att skapa mer effektiva medel för att bättre bevara, packa, lagra och leverera livsmedel. Enligt US Department of Labor, efterfrågan på jordbruksprodukter och livsmedel forskare väntas växa med 18 procent mellan 2008 och 2018.