mynewspapers.net

Mat & dryck samordnare arbetsbeskrivning

Mat & dryck samordnare arbetsbeskrivning


En samordnare för mat och dryck är en viktig del av gästfriheten team vid någon stor mötesplats eller restaurang. Även om i mindre restauranger en chef kan ta ansvar en mat- och dryckesställen samordnare, för storskaliga organisationer behövs en mat- och dryckesställen samordnare för att köra den administrativa sidan av baksidan av huset.

Ansvar

Mat och dryck samordnare tar det administrativa ansvar av kök och bar i en stor restaurang, hotel, corporate plats, etc. Mat och dryck samordnaren ansvarar för att skapa och godkänna mat och dryck menyer, beställning, med inventering av beståndet, underhålla register över inköp och försäljning och bistå vid planering. Beroende på den exakta positionen, kan du också behöva har viss kunskap om matlagning. Mat och dryck samordnaren fungerar oftast direkt under mat och dryck direktör, men beroende på storleken på organisationen, ansvar kan hanteras under en titel.

Krävs utbildning och erfarenhet

För att bli en mat- och dryckesställen samordnare, måste du vanligtvis en betydande erfarenhet inom besöksnäringen, minst tre år, också bör du ha en viss administrativ erfarenhet, som roll är främst administration-baserade. Du bör känna till grundläggande Microsoft Office-verktyg och bokföringsprogram. Dessutom kräver organisationer ofta viss erfarenhet av förvaltning. En examen i hospitality management eller turism är vanligtvis krävs, men motsvarande erfarenhet kan kompensera för bristen på högskolenivå.

Läge

Mat och dryck samordnare behövs på olika arenor. Du kan välja att arbeta som en samordnare, mat och dryck på ett hotell eller resort. Dessa organisationer behöver mat och dryck-samordnare att ta inte bara sina egna restauranger men också hantera rumsservice och speciella evenemang. Här finns ofta både en mat och dryck samordnare och en mat och dryck direktör. Event arenor specialiserade på bröllop och företagsevenemang kräver mat och dryck samordnarna att ordna catering och inköp och övervaka att evenemanget går smidigt på detta syfte. Restauranger har även ibland en mat- och dryckesställen samordnare, även om detta är betydligt mindre vanligt som restauranger är oftast mindre och köket och framsidan av huset chefer hanterar mat och dryck samordnare tullarna. Andra platser som kan kräva en mat- och dryckesställen samordnare är idrottsarenor, teatrar, golfbanor och cateringföretag.

Varför detta jobb kan vara rätt för dig

Bli en mat- och dryckesställen samordnare kunde vara rätt karriär för dig om du älskar besöksnäringen men är mindre intresserade av att interagera med allmänheten. Kanske du också har bra idéer om menyer och vet ditt vin men är inte intresserade av att arbeta direkt i ett kök. Mat och dryck samordnaren är en kreativ roll när det gäller planering och välja en drycker lista-menyn, och om detta är den mest tilltalande aspekten av jobb till dig, du bör prova och arbetar med en organisation där du skulle få ta den här aktiviteten på en regelbunden basis, en plats där du har att arbeta med kockar , catering och event Planner och planera en annan meny för varje händelse. I de flesta fall är mestadels administrativa dock roll och kan vara rätt för dig om du är organiserad och detalj-orienterad. Kom ihåg att rollen Koordinator för mat och dryck är en karriär position som kan erbjuda eventuella möjligheter till kampanjer i framtiden, till exempel till en mat och dryck direktör roll.

Att hitta positioner

Det finns många sätt du kan gå att hitta mat och dryck samordnare positioner. Du kan enkelt söka traditionella arbetsplatser, men kanske det mest effektiva sättet är att tänka på vilken typ av organisation du vill arbeta för och sedan komma i direkt kontakt med dessa organisationer. Du kan också använda webbplatser som specifikt riktade till gästfrihet jobb, inklusive gästfrihet för hyra, Hotel jobb resurs och Hcareers.com. Dessa webbplatser kan erbjuder ett brett utbud av gästfrihet jobb och inte bara leda dig till en mat- och dryckesställen samordnare ståndpunkt men också erbjuda värdefulla resurser som hjälper dig att landa den rollen, inklusive peer forum, återuppta byggare och industrin tips.