mynewspapers.net

Mat business licenskrav

Mat business licenskrav


Alla företag som lagar mat för offentlig konsumtion måste se till att det bearbetas, beredda och konserverade i en sanitär sätt för att undvika att livsmedel kontamineras och kunden sjukdom. Kök och anläggningar som används för beredning av kommersiella livsmedel måste uppfylla stränga hygienföreskrifter. Statliga och kommunala folkhälsa myndigheter reglerar livsmedelsbearbetning faciliteter som restauranger, kaféer, koncession står, fabriker, rörlig mat lastbilar och livsmedelsbutiker, och utfärda licenser för att deras verksamhet.

Anläggningar

Detaljhandelsanläggningar mat och andra anläggningar som ger mat, såsom skolor, högre centra, sjukhus och hemlösa skyddsrum, måste licensieras på lämpligt sätt genom att följa statskoder mat som är allmänt anpassade från federal Food and Drug Administration mat koden. Mat koden finns för att säkerställa folkhälsan genom att förse konsumenterna med livsmedel som är säkra och oförorenat. Koder fastställda standarder för ledning och personal, utrustning, lokaler, mat verksamhet och service. Underlåtenhet att följa standarder kommer att resultera i avstängning för tillstånd och licenser och böter. Om standarder inte är uppfostrad till att koden, köra företag risken för sin licens att avregistreras och har deras företag stängas permanent.

Licenskrav

Licenskrav varierar från stat till stat och mellan kommuner. Vara säker på att din anläggning uppfyller koderna relevant till din business läge. Integrerad del av statliga och kommunala licenskrav är de kommersiella kök normer som krävs för sanitära livsmedelsproduktion. Standarderna omfattar genomgång avståndet mellan skåp, arbetsytor och utrustningar, golvbeläggningar måste vara halksäker och lätta att rengöra. väggbeklädnad måste vara hållbara och lätta att rengöra. grillar, spänner, overs, fritöser och rotisseries måste alla ha en kommersiell kvalitet avgaser ventilation hood; Det måste finnas separata rostfritt stål diskbänkar för beredning av livsmedel och Fastighetsskötsel och städning åligganden; kylaggregat måste fungera inom vissa temperaturområden och möjliggör separat lagring av olika mat typer; fire suppression systemet måste uppfylla lokala eld koder; och El måste uppfylla UL standards. En kock som planerar att producera och sälja mat från sitt hem måste se till köket följer alla regler. Det kan vara dyrt att konvertera ett bostadsområde kök till handelslagen standarder, och det kan vara billigare att be en etablerade kommersiella kök, som den i ett café som bara är öppen på kvällarna, om du kan hyra deras kök när de är stängda för företag.

Inspektioner

Statens representanter och företrädare för licensiering organ har rätt att ange och inspektera alla faciliteter där maten är producerad vid-kommer. De kan också säkra prover för inspektion. Inspektion av anläggningar i hela en stat kan kompletteras med stat, län eller kommunala folkhälsan byråer eller en kombination av alla tre. Ombud har också skriva att stänga en lokal omedelbart, om de identifiera allvarliga kod kränkningar.

Licenser

Beroende på där livsmedelslokaler finns, kan en Lokalmunicipality kräva plan recensioner, inspektioner, personalutbildning och betalning av avgifter innan de utfärdar de operativa tillstånd och licenser som krävs för att öppna verksamheten. Ett livsmedelsföretag skall inte fungera de lämpliga licenserna. Se till att alla tillstånd och licenser i ordning innan du öppnar dörrar för företag.