mynewspapers.net

Måste jag ha bilförsäkring om jag kör min pappas bil?

Måste jag ha bilförsäkring om jag kör min pappas bil?


Föräldrar låter ofta sina barn köra familjens bil. I de flesta fall är barnet täckande under förälderns auto försäkring om en olycka inträffat. Vissa försäkringar bara ge täckning för den heter-försäkrade och utesluta täckning för ytterligare drivrutiner. I detta fall måste ett barn få sin egen försäkring för att köra en förälders fordon.

Icke-ägare operatör

I vissa fall kan en förälder inte vill lägga barnet till deras försäkring. Om så är fallet, kan barnet få en icke-ägare försäkring. Denna typ av politik ger ansvar och oförsäkrade bilist skydd för försäkringstagaren när du använder ett icke-ägda fordon. Det är viktigt att notera att icke-ägare politik endast hänvisar till vuxna över 18. Barn yngre än 18 komma inte lagligt in ett försäkringsavtal.

Ägare-operatör

De flesta auto politik ger försäkringsskydd för ägaren av fordonet samt människor som regelbundet driva fordonet. Ägare-operatör försäkringar är de vanligaste typerna av politik eftersom de flesta försäkra de fordon de äga och driva. Försäkringsskydd sträcker sig till förare som driva fordonet med ägarens tillstånd. Om ett barn tar en förälders bil utan deras samtycke, opererar lagligt de oförsäkrade fordonet om inte de har sin egen försäkring för att täcka icke-ägda fordon.

Sjukförsäkring riktlinjer

Beroende på försäkringsbolaget, kan ytterligare drivrutiner kan eller inte anges på försäkringsbrevet. De flesta bärare vill veta som kommer att fungera de fordon de försäkra. Om en viss drivrutin kan fungera i en försäkrade fordon på regelbunden basis, kommer försäkringsbolaget vill samla in information om personens färdhistorik så de kan läggas till politiken och debiteras ytterligare bidrag. Misslyckande för en försäkringstagare att lägga till en extra förare kan resultera i ett påstående förnekande om föraren är inblandad i en olycka.

Skadebehandling

Om en drivrutin för användning av ett icke-ägda fordon inblandade i olycka, måste påståendet hanteras ett visst sätt. Om både drivrutinen och bilägaren har försäkring, ägarens försäkring betalar primära och förarens försäkring betalar sekundära. Med andra ord, när fordonet ägarens försäkring gränser är uttömda, betalar förarens försäkring resten av skadorna. I fall där bilen ägarens politik täcker alla utgifter, kan ägaren stämma förarens försäkring för att få tillbaka pengar som betalas för olyckan.