mynewspapers.net

Mässing skruvar vs stål skruvar

Mässing skruvar vs stål skruvar


Varje byggprojekt kräver sin egen uppsättning av hårdvara och verktyg. Typerna av skruvar variera eftersom alla har specifika egenskaper och mönster. Det finns ett utbud av mässing och stål skruvar. En standard stål skruv rostar, men en som är galvaniserade kommer inte.

Projekttypen

Utomhus skruvar måste vara väderbeständig som inomhus projekt inte kräver samma nivå av fukt motstånd. Till exempel skulle vanliga stål träskruv inte fungera för ett utomhusdäck projekt eftersom fukt i Veden kommer rost skruvarna. Tillverkare Betygsätt skruvar av resistens mot våta miljöer i timmar, till exempel en 500-timmars betyg. Mässing skruvar har en annan färg än stål sådana, är mjukare och kräver förborrning.

Väder

Projekt innebar att rida utomhus element som en picknick bänk eller postlåda måste byggas med rosttrögt skruvar. Fukt - och -rosttrögt stål skruvar inkluderar förzinkat, Zincchromate och varmförzinkat. Massiv mässing skruvar rostar inte.

Prissättning

Galvaniserade och zink-kromat stål skruvar kostnaden mer än förzinkat stål skruvar på grund av en högre motståndskraft mot korrosion. Obelagda stål träskruv är billiga och stark, men rost enkelt. Mässing skruvar varierar i pris.