mynewspapers.net

Masken enhet såg vs cirkelsåg

Masken enhet såg vs cirkelsåg


Handhållna makt såg kommer i två allmänna designer: mask enheten såg och sidewinder såg. Som antyds av namnet placerar sidewinder sågen drivmotorn på vardera sidan av kniven, medan masken driva sågen lokaliserar motorn bakom ratten skärning.

Historia

Bärbar elektrisk fogsvans var tänkt av Edmond Michel 1921. En fransman, Michel observera det svåra arbetet skära sockerrör med machetes i New Orleans. Att tro en automatisk såg skulle öka sockerrör skörd hastighet, började han utforska olika modeller, att göra flera tidiga prototyper genom 1923. Resultatet blev utfärdandet av ett patent för Michel elektriska Hand såg 20 januari 1924. Om den samma tiden debuterade Skil modell 77, med en inre drivsystem med en spiral, mask-formade drivmekanismen. Denna design dominerade i flera årtionden och var allmänt kopieras. Art Emmons av Port-kabel banade väg direct-drive sidewinder saw systemet, iscensätta en design som kringgås patenterade worm gear konceptet 1928.

Masken såg Design

Motorn av en mask driva såg använder en serie av redskap så att motorn kan placeras parallellt med sågbladet. Denna design ökar kraftigt vridmoment överförs till bladet, vilket gör det ett bra, tunga val för styckning svåra material. Designen möjliggör en smalare såg, men konfigurationen av redskap utvecklas betydligt färre blade varv per minut. De är ett populärt val för professionella snickare och träarbetare.

Sida driva Design

Cirkelsåg i linje drive är ett vanligare val för de flesta användare. Blade drivaxel drivs av motorn, som kan monteras på höger eller vänster begagnade sida. Som ett resultat, är de mer lätt och lättare att hantera för tillfälliga användare. De har blivit så vanligt att när man tänker på en cirkelsåg, denna design kommer att tänka på.

Fördelar

Eftersom masken sågen positioner bladet före drivmotorn, möjliggör det en bättre bild av såglinjen under användning. Detta ger ett mer exakt snitt och skapar mer vridmoment för skärande svårt material. Sidewinder design kan vara nästan lika exakt, med fördelen av ökad varv per minut. Detta beror på placeringen av bladet, som direkt i linje med de driva redskap av motorn, ökar den skärande rpm med så mycket som 2 000.

Sammanfattning

Valet mellan en mask-drive såg och en side-drive såg bör styras av ansökan. Sida-drive sågen är mer än tillräckligt för hem eller enstaka användare, lättare vikt och användarkomfort. Professionella snickare och träarbetare vore väl betjänas med en mask såg robust hållbarhet, ökad skära noggrannhet och förmåga att skära igenom svåra material.