mynewspapers.net

Marktäckande växter för skuggade områden

Marktäckande växter för skuggade områden


Kraftigt skuggade områden, sådan som under träden och runt däck av byggnader, kan vara svårt att upprätthålla. Gräs ofta inte kan överleva i områden med lite eller inget solljus, så ställen som dessa slut blir kalt och kan förringa skönheten i ditt landskap. En enkel lösning är plantering en marktäckare som passar för lowlight områden. Det finns många attraktiva alternativ att välja mellan.

Engelska Ivy

Engelska ivy är en snabbt växande vintergröna vinstockar. Den växer som en marktäckare och sprider sig snabbt; dock kommer det också klättra upp träd, stängselstolpar, veranda räcken eller något annat i närheten. Ha detta i åtanke när du plantera engelska murgröna. Bladen är mörkgröna med en vaxliknande konsistens. Vit vener ger bladen ett attraktivt utseende. Plantera den i områden av full till halvskugga. Engelska ivy värderas också för dess jord erosionsskydd och kan planteras på backen eller hill sidor.

Blå Phlox

Blå phlox är en perenn växt som trivs i områden som får lite solljus. Den växer snabbt och sprider sig över marken med hjälp av krypande skott. Den blå phlox har attraktiva gröna blad och, som namnet antyder, ljusblå eller lavendel blommor att blomma tidigt på våren. Blom är doftande, ca 1 tum i diameter och stjärnan som formas. De täcker helt stjälkar av anläggningen producerar en vacker matta av blå blommor att täcka de skuggade områdena i ditt landskap.

Wild Ginger

Wild ginger är en lågväxande medlem av familjen vine, vilket gör den idealisk för marktäckande. De flesta sorter av anläggningen är vintergröna och har stora glänsande blad. Bladen är attraktiva på egen hand, men vild ingefära producerar också unika klockformade blommor i vårmånader. Plantera vild ingefära i områden med full skugga eller partiell sol. Det är inte mycket torka tolerant, så fuktig jord krävs för bästa resultat.