mynewspapers.net

Marknadsplan för barnmatEn marknadsplan är en skriftlig handling som hjälper ditt företag beskriva dina mål och strategier för att främja din baby mat produkt. Det finns flera viktiga komponenter för att en marknadsplan, inklusive en sammanfattning, situationsanalys, marknadsföring strategi och genomförandeplan. Din marknadsföringsplan för barnmat bör kretsa kring en uppsättning specifika och mätbara mål du identifiera i din sammanfattning.

Sammanfattning

Executive summary i avsnittet ge en översikt över din baby livsmedelsföretag. En kort beskrivning av företagets historia, din position i marknaden och dina kärnkompetenser, eller de saker som gör din barnmat företag sticker ut. Sedan, sammanfatta innehållet i resten av din plan. Slutligen, skriv era mål för marknadsföringsplan, eller vad du hoppas att uppnå. Ett exempel på ett mål som är specifika och mätbara för en barnmat marknadsplan är, "Ökade inkomster i infant nutrition marknadssegment med 15 procent under tredje kvartalet av nästa budgetår."

Situationsanalys

Börja avsnittet situationen analys genom att beskriva var och en av de främsta konkurrenterna för din baby mat verksamhet. För varje konkurrent, diskutera marknadssegment baby mat de fokuserar på; vad deras styrkor och svagheter är; och deras totala baby mat marknadsandel. Sedan, beskriv de styrkor, svagheter, möjligheter och hot för ditt företag. Ett exempel på en styrka för din baby mat verksamhet är, "Vi har de mest olika urvalet av barnmat på marknaden." Ett exempel på en svaghet är, "våra priser är den högsta bland våra topp tre konkurrenter." Ett exempel på en möjlighet är, "marknaden för ekologisk barnmat växer med 15 procent per år." Ett exempel på ett hot är, "Det finns två fler konkurrenter in på marknaden nästa år."

Marketing Strategy

Avsnittet marknadsföring strategi i din plan bör inklusive din marknadsföringsmix, även känd som "fyra Ps": produkt, Pris, plats och marknadsföring. Först beskrivs din baby mat produkten i detalj. Sedan redogöra för din prissättning strategi för hur mycket du betalt för din barnmat. Nästa, beskriva den plats du kommer att producera, lagra och sälja dina produkter. Slutligen, identifiera de PR-strategier du kommer att använda för att marknadsföra dina produkter. Exempel på PR-strategier du kan använda för att marknadsföra din baby mat linje är Direktreklamkampanjer till mödrar med små barn, online annonser på webbplatser där unga föräldrar tenderar att besöka och gratis prover att dela ut i pediatriker kontor.

Genomförandet

Den sista delen av din marknadsföringsplan beskriver en handlingsplan. Lista över PR-strategier och taktik som du identifierat som en del av din marknadsföring strategi och innehålla en tidsplan för när du tänker använda dessa. Resumé marknadsföring målen för din baby mat produkt och sammanfatta hur du ska uppnå dina mål i efter året.