mynewspapers.net

Marknadsföringsstrategier för en nya produktlansering

Marknadsföringsstrategier för en nya produktlansering


När du har forskat, utformad, testad och fulländat din nya produkt, lanserar nästa steg den på marknaden. Du vill att konsumenterna att köpa det, men att göra det de behöver veta den finns. Det är där en effektiv produktlanseringen kommer. Med rätt strategier och effektiva set-up, kan produktlanseringen hjälpa sätta försäljning bollen i rullning.

Forskning

Innan du utformar din marknadsföring strategi, måste du forskning på marknaden för att bestämma hur din produkt kan stå ut i den. Studera de produkter och marknadsföringsmaterial av alla konkurrenter erbjuder en produkt som liknar ditt. Identifiera funktionerna för din produkt som skiljer sig från dina konkurrenter. Detta är din unika försäljningsargument (USP) och bör belysas i din marknadsföring strategi.

Välj kanaler

Välj mediakanaler genom vilka du kommer att marknadsföra din produkt. Du kan marknadsföra online, i tryckta publikationer, på TV, skyltar eller genom direkt marknadsföring som telefon och flyer kampanjer. Valet beror på målgruppen för din produkt och dina marknadsföringsbudgeten. Med mer än en kanal hjälper till att förlänga din marknadsföring räckvidd.

Test

När du har beslutat om dina kanaler och utarbetat ditt marknadsföringsmaterial, testa det innan du startar den. Använda fokusgrupper med dina tilltänkta kunder för att ta reda på vad som fungerar och inte med ditt marknadsföringsmaterial.

PR

PR är en viktig del av din marknadsföring strategi. Förutom din egen marknadsföringsmaterial, att få andra medier att prata om din produkt hjälper utöka räckvidden på marknaden. Skicka ut produkter för granskning, söka intervjuer och hålla ett lanseringsevenemang som journalister är välkomna.

Timing

Arten av din produkt kan påverka tid på året när du sjösätta den (en barbeque, exempelvis måste lanseras på sommaren), men det viktigaste att tänka på i valet av tidpunkt, att se till att din produkt är redo att gå när du startar din marknadsföringskampanj. Försäljning är ofta på högsta direkt efter lanseringen, så se till du har tillgängliga lager.

Monitor

Övervaka resultaten av din marknadsföring strategi. Se hur försäljningen påverkas delarna av strategin rullas - till exempel försäljning fick mer av en landhöjning efter en utskrift annons dök upp eller efter en onlinekampanj? Ändra din strategi-- eller ens din produkt--svar på dina resultat.