mynewspapers.net

Mark föroreningar

Mark föroreningar


Mark föroreningar, tillsammans med vatten- och luftföroreningar, orsakar förödande skador varje år till ekosystem över hela världen. Mark föroreningar kan komma från ett antal källor, bland annat bekämpningsmedel, industriavfall och gruvdrift. Hushållsavfall står också för en hel del mark föroreningar. Amerikanerna generera 30 miljarder skum koppar, 220 miljoner däck och 1,8 miljarder engångsblöjor varje år enligt greenstudentu.com, och tillräckligt sopor slängs varje dag för att fylla 63.000 sopbilar.

Bekämpningsmedel och växtgifter

Bekämpningsmedel är kemiska ämnen utvecklas för att döda organismer anses vara på den minst sagt irriterande och som ofta livshotande genom spridningen av sjukdomar till människor. Men är många av bekämpningsmedel också skadligt för andra djur och växter förutom de arter som de är avsedda att döda. Utbredd duschning av insektsmedel DDT, avsedda att döda myggor, dödade också många andra organismer, inklusive arter som matas på myggor. Ogräsmedel, avsedda för att döda oönskade ogräs, och ofta används i jordbruket, kan också ha en liknande förödande effekt på deras omgivande ekosystemet om de inte tillämpas klokt.

Industriellt avfall

Industriellt avfall, som läckor och spill av material från fabriks-växter, gjuterier och färg blandning depåer, bidrar till mark förorening. Industriella försumlighet när det gäller kemiska läckage är vanligare i utvecklingsländer och kan orsaka omätlig skada, särskilt om ämnena som dumpas i mat-växande regioner eller i floder används för dricksvatten.

Avskogning

Brinnande och skära ner skogar runt om i världen kan också anses en källa till förorening av mark. Skogens ekosystem, som Sydamerikas Amazonas regnskog, har utvecklats över tiotals miljoner som högt specialiserad och komplexa ekosystem. När sådana områden är avmarkerad och sedan används för monokulturellt av biobränslen, de naturliga näringsämnen cykling system som fanns bryts ner och smutsar är förstörd, att göra framtida kolonisera ett långskott. Dessutom skogen regioner är kolsänkor, och deras förstörelse kan frigöra mer koldioxid i atmosfären.

Gruvdrift

Giant dagbrotten gruvor är uttråkad i sidorna av bergen världen över, för att extrahera allt från kalksten och marmor till guld och platina. Dessa minor använder ofta upp stora mängder vatten från omgivande områden. Medan de flesta stora gruv multinationella företag övervakas någorlunda strikt så att de städa upp efter sina operationer, många av de mindre åtgärder gör inte tillräckligt rensa upp när de är färdiga, lämnar bakom fotogen, bitumen, gruvdrift saltlake och andra kemikalier förorenar de omgivande topsoils, göra miljön till ett område endast är lämpade för extremophiles--extreme organismer som trivs vid höga nivåer av torkan , toxicitet, radioaktivitet och värme.

Hushållsavfall

Omfattar allt från ansamling av förpackningar, kylskåp och andra elektriska apparater i avfall högar runt om i världen att människors avlopp, som kan sprida sjukdomen, bidrar hushållsavfall till förorening av mark. I genomsnitt producerar en amerikansk medborgare omkring 1490 kg farligt avfall per år. I avfall högar, elektroniska och medicinska produkter som innehåller många farliga kemikalier som kan döda lokala fåglar och däggdjur och förorena matjord.