mynewspapers.net

Marionett scenen dekorationer

Marionett scenen dekorationer


Dockorna kan förmedla budskap som en mänsklig skådespelare inte kan göra ensam. Människor, särskilt barn, svara på vänliga animerade figurer över mänskliga aktörer som får eller inte får någon de kan identifiera sig med. Förbättra en marionett scen med dekorationer som tjänar enbart som ett estetiskt tilltalande element eller kan användas i samband med prestanda.

Bakgrunder & upphängning

Utbytbara bakgrunder kommer inte endast fungera som dekorationer för en marionett scenen, men hjälper acklimatiserar sig publiken på plats leken äger rum. Hur en bakgrund är konstruerad beror på scenen. Några lekar kan kräva anpassade bakgrunder, medan andra lekar kan utnyttja allmänna fonder som kan användas med olika lekar. Generiska bakgrunder inkluderar en utomhus scen med en sol, gräsbevuxen kulle och vita fluffiga moln och en inomhus bakgrund som en vardagsrum scen.

Rekvisita

Props dekorera marionett stadier, men används också för att förbättra prestanda. Lite rekvisita måste göras för särskilda lekar medan generiska rekvisita kan hållas till hands för att användas flera gånger i en mängd olika sätt. Några prop idéer omfatta små, marionett-storlek hushållsartiklar som Kaffekoppar och böcker, sporting bra artiklar och matvaror som en glasstrut.

Förgrunden dekorationer

I vissa fall kan förgrunden dekorationer vara lika viktigt som bakgrund scenen i en marionett spela. Förgrunden dekorationer omfatta blommor och blad som indikerar till betraktaren att tecknen är i en trädgård, skogen eller djungeln. Andra förgrunden dekorationer inkluderar en bil utklipp som kan flyttas tillsammans med dockorna att indikera att dockorna är ridning i en bil.

Andra marionett scenen dekorationer

Andra marionett scenen dekorationer omfatta en skylt med namnet på pjäsen eller marionett soldaten som utför. Gardinen själv är också ett dekorativt element på scenen. Gardinen bör i en samordning färg- och en tjock nog att den puppeteers och marionetter inte kommer ses genom materialet.