mynewspapers.net

Marinblå kvinnliga enhetliga regler

Marinblå kvinnliga enhetliga regler


USA: S flotta klädkoden är mycket strikt, och personal som inte följer den kan straffas. För det mesta, hanar och tikar i marinen har samma regler för deras standard av klänning, men några av reglerna, är särskilt de som rör saker som hår och smycken, och särskilda omständigheter som moderskap klänning, mycket olika. En andra primära skillnad är tillståndet för kvinnor att bära kjol med alla de olika service uniformer och klänninglikformig.

Hår

Medan en man måste hålla sin klippt så det inte röra krage av uniform, kan en kvinnas hår vara så länge som hon gillar. Det kan inte hänga ner mer än en och en halv tum nedanför kragen, och om håret är längre än så, det måste vara bunden och fäst till toppen av huvudet i en bulle eller liknande sätt. När bunden, kan inte håret utöka mer än 2 inches från hårbotten. Flätor är tillåtna, så länge de är alla samma storlek och ca 1/4 tum i diameter varje. Hårspännen och hårspännen måste vara diskret och endast två av varje får användas. Corn rader är godtagbara, så länge som de ligger tätt mot hårbotten.

Kosmetika

Kosmetika är tillåtna, men de måste göras för att se naturlig och bör komplettera hudton snarare än stå ut. Läppstift måste vara en konservativ färg och långa lösögonfransar är förbjudna i uniform. Permanent kosmetika är tillåtna, men den kvinnliga tjänst medlemmen måste lämna in en ansökan om förfarandet och deras befäl har befogenhet att neka några förfaranden. Permanent kosmetika bör begränsas till läppstift, eyeliner och lip liner.

Smycken

Kvinnor har rätt för att bära ett örhänge per öra, och de bör vara 4-6mm bollar. Pärlor är godtagbara med middag och formell klädsel uniformer. Ring per hand är tillåtet, med ett bröllop och engagemang som räknar som en enda ring. Ringar kan inte bäras på tummen. Ett halsband kan bäras i uniform, men det kan inte vara synliga.

Särskilda omständigheter

Medan ombord på ett fartyg, är finskor, klackar och kjolar inte tillåtna. De får lagras ombord på fartyget men kan inte vara slitna. Moderskap uniformer är samma som standard Naval uniformer förutom de skär för att passa en gravid kvinna. Under graviditeten, enhetlig yttre plagg kan lämnas knäppte upp om de inte längre passar ordentligt medan knäppt.