mynewspapers.net

Manuka använder

Manuka använder


Native till nya Zeeland, vissa typer av manuka honung innehåller en anti peroxid antibakteriella egendom, vilket gör det en effektiv behandling av olika sjukdomstillstånd från akne till magsår. Denna speciella stam av honung är känd som "Unik faktor Honey" av Manuka aktiv honung Association, ligger i Nya Zeeland och ansvarar för att bevaka läkemedel manuka varumärket. Trademark skydd är nödvändigt, eftersom denna söta, helande ämne blir alltmer erkänns av medicinska och vetenskapliga gemenskapen för sin mångsidiga helande förmåga.

Många produkter använder manuka honung att främja cell återväxt och skydda från bakterieinfektion. Under 2009 slutsatsen en studie från Royal College of Surgeons i Irland att när direkt tillämpas på bensår, manuka minskas storleken på sår med 14 procent mer än vanliga hydrogel terapin. Manuka honung sura egenskaper sänkt PH i motivets sår, öka syre och fibroblast skapande, båda påskynda och skydda ett läkande sår. Det är inte förvånande att manuka antiseptisk lotion säljer för nära £16 genom företag som HoneyMark produkter.

Fördelarna med manuka honung är inte begränsad till yttre förhållanden. I 2008 hittade en grupp forskare vid Institutet för medicinsk utbildning och forskning i Indien att muntligen administrera manuka honung i en dos av 10 gram per kilogram kroppsvikt betydligt minskad inflammatorisk tarmsjukdom hos råttor. Även lindriga gastrointestinala sjukdomar gynnas manuka som hjärtat brinna, illamående och magsår. Effekt vid behandling av magen villkor kommer från manuka's antioxidant och lipid peroxidation. Om du inte gillar rå manuka honung, göra de flesta företag en Tuggtablett för ett pris på ca £22. Du kan använda dessa på samma sätt som mot syror eller andra matsmältningsfrämjande syfte.

Manuka honung också effektivt behandlar akne och akne ärr genom att absorbera föroreningar och bakterier på och under ytan av huden. Acne uppstår när porerna blockera talg från att fly. Den fångade talg och olja blandas med bakterier, bli smittade och att skapa en whitehead. Inte bara har manuka behandla bakteriella orsaken till akne, men det minskar de röda knölar och öm svullnad vanligen förknippas med finnar använder antibakteriella medel. Om du inte gillar smetar rå honung i ansiktet, köpa en av de många manuka ansiktet krämer finns för ca £16.