mynewspapers.net

Manuell växellåda körteknik

Manuell växellåda körteknik


Använda en manuell växellåda effektivt handlar om att bli bekant med skifta som är processaa. Mastering pinne SKIFT, kommer kopplingar och samordnande acceleratorer med praktiken. Drivrutiner som är nya standard överföringar ibland gå ut och öva ingenting men stannat bilen. Lära sig färdigheterna för att driva en manuell växellåda en i taget och master varje innan du flyttar till nästa.

Skift

Öva skiftande med motorn bort. Ställ in bromsen, steg på kopplingen och SKIFT genom H mönster i tur och ordning från först genom femte. Sedan övergången från femte till första. Flytta till centrum av H för neutral och sedan dra till höger och ner till hitta omvänd. Det kan finnas en omvänd knapp under handtaget på Växelreglage som måste greppas och drog uppåt innan man övergår i backen. Öva på att flytta genom växlarna tills det är möjligt utan att titta.

Koppling

Fråga en erfaren standard växellåda föraren att ta dig till en nivå parkering efter kontorstid. Skifta bilen in i friläge och Ställ in bromsen. Trycka ned kopplingspedalen och skifta in i först, sedan långsamt släppa ut kopplingen tills du kan känna den punkt vid vilken överföringen engagerar. Använd inte gaspedalen för denna övning. Trampa på kopplingen, släpp bromsen och långsamt kopplingen att gå framåt. Gör detta flera gånger för att öva med kopplingen utan att försöka samordna med gaspedalen. Öva tills bilen går fram smidigt utan stopp varje gång.

Accelerator

Samordna gaspedalen med kopplingen verkar komplicerar processen, men det gör det lättare att släppa kopplingen utan stopp. Börja från ett stopp på parkeringen med kopplingen ner och bilen i första växeln. Släppa ut kopplingen långsamt med din högra fot över gaspedalen. Tryck försiktigt gaspedalen som motorn hakar överföringen. Praktiken går i första växeln från stopp flera gånger. Märke hur mycket snabbare kopplingen kan frigöras med hjälp av gaspedalen. Göra övergången från första till andra mellan 10 och 15 miles per timme och känns smidig utbyte mellan koppling och accelerator med bilen flytta.

Resor

Använd en växel som inte rev motorn eller spotta det. De flesta bilar kan använda femte växel med hastigheter på 35-40 miles i timmen utom när körning på uppgraderingar som kräver mer vridmoment. Titta på RPM mätare för säker revving spänner. Nedväxling till tredje eller andra redskap på väg nedför en backe att hålla bilen rullar för fort. Använd ett redskap som håller RPM nålen ur röda. Undvika en nedväxling till första växeln. Avskild praxis att bemästra engagerande överföringen tillräckligt snabbt för att hålla bilen rullar bakåt kräver en start på en kulle. Använda en uppfart med en lutning och börja med bromsen att hitta den punkt där kopplingen initierar rörelsen. Sedan samordna flytta höger foten från bromspedalen till gaspedalen när kopplingen är ut tillräckligt långt.