mynewspapers.net

Mäns roller på 1800-talet

Mäns roller på 1800-talet


Inom varje samhälle, är roller för män och kvinnor särskilt fastställda och socialt förväntat. Under 1800-talet, var amerikanska män antas vara familjeförsörjare för deras familjer, ledare inom sina samhällen, soldater för krig och bosättarna i den västra gränsen. Stora sociala faktorer formas rollerna för män på 1800-talet. Dessa inkluderade den industriella revolutionen, slaveri, västerut expansion, det järnväg systemet, den viktorianska eran och olika krig.

Leverantör

Under hela 1800-talet, American society var till stor del agrarian-baserad i söder och industrialiserade något i norr. Män från alla delar av landet förväntades ge för deras familjer. De flesta män var jordbrukare, fältet händer och skickliga hantverkare. Handel, var svällning, fiske, metallbearbetning och sälja varor andra vanliga 1800-talet ockupationar för män. Många män var anställd som gruvarbetare i Mellanvästern och västra gränsen under andra halvan av 1800-talet. När industrialiseringen började bli mer utbredd i det amerikanska samhället, tog många män tillverkning och fabriken jobb.

Ledarskap

Män förväntas styra sitt samhälle och sina hem under 1800-talet. Olika roller som politiker, lagen enforcer, manager, professor, författare och militär befälhavare var tillgängliga för många män i tidiga amerikanska samhället. Religion en framträdande roll i 1800-talets Amerika, och präster och pastorer var även ledare inom sina samhällen. Bibliska etik och värderingar var basen för förväntningarna om att män skulle styra deras hustrur och barn i sina hem och ge för deras vård och skydd.

Protector

Liv under 1800-talet var hård, och det fanns många faror som skulle kunna utplåna en community eller en familjeenheten. Fientliga indianer, snöstormar, översvämningar, torka, svält, vilda djur och krigföring hotade existensen för många samhällen och bor på landsbygden i 1800-talets Amerika. Fredlösa och banditer poserade faror för familjer som bosatte sig västerut och slav revolt skrämde många människor i söder innan institutionen kom till ett slut. Män måste att ge för deras familjer och samhället krävs för dem att skydda dem samt. Konflikter som de inbördeskrig som hotade att slita sönder landet och män förväntades att bli soldater för att skydda deras sätt att livet, deras samhällen och deras familjer.

Upptäcktsresande och nybyggare

Flytta en familj till västra gränsen var inte en lätt uppgift att utföra, och män som var modig nog att göra denna vandring väntades vara starka och modiga på grund av de faror som poserades av denna typ av resa. Upptäcktsresande och bosättare var främst män som öppnade upp den västra gränsen. Män uppfann ny teknik som drastiskt förändrat livet för miljontals människor. Med skapande och utbyggnad av järnvägssystemet, kan människor lösa väst med större effektivitet. Roller som filosof, uppfinnare, discoverer och läkare var bara några av de fält som män dominerade under 1800-talet.