mynewspapers.net

Mäns & pojkarnas kläder av femtiotalet

Mäns & pojkarnas kläder av femtiotalet


1950-talet var en tid av förändring mode för både kvinnor och män, och stilar var strikt följs. Kriget var över--det fanns mer pengar att spendera på kläder och mer fri tid att njuta av livet. Om affären och dress klädsel var konservativ för pojkar och män, var casual kläder mer färgstarka och teatralisk.

Mäns klänning kläder

Mäns val för arbete och kvällen kläder följt grundregler konservativa stilar och mörka och dämpade färger. Även mindre strukturerad än föregående decennier, jackor var allmänt enda breasted. Skjortor var vit och stärkta och band var tunn och i konservativa färger. Manschettknappar och slips stift blev populär under 1950-talet. Byxorna blev smalare och mer avsmalnande mot fotleden. Hat brims blev mindre, men fortfarande var ett måste för arbete och utekvällar.

Mäns Casual kläder

På 50-talet var en tid av överflöd, som kom mer fritid för män. Männen bar öppen hals skjortor och rullade upp ärmarna till deras biceps. I stället för mörk och dyster sport rockar var kofta tröjor populära för dagtid slitage. Praktisk dropptorka sticka tröjor gjorde sin debut för familjeutflykter och eftermiddagen evenemang. Hawaiian skjortor i ljusa och djärva färger var populära med några män av 50-talet. Männen bar också långärmad button-down skjortor för casual och dagtid. Mot slutet av årtiondet, jackor blev längre och mindre strukturerade, Plädar och Tweed.

Pojkens Casual kläder

Polyester och akryl lades till som nya syntetiska tyger. Emellertid verkade dessa tyger också blandat med bomull och ull för mer uppsugningsförmåga. Pojkarna bar khaki och mörka färger byxor till skolan med vävda skjortor i utskrifter, Plädar och vanliga färger. Pojkarna tog till bär jeans för fritidskläder, kopiera deras film idol, James Dean. För att följa "bad boy" utseendet, bar pojkar ofta vanligt vita T-shirts med cigaretter rullas upp i ärmarna. Pojkar generellt stoppade i sina skjortor och deras ytterkläder bestod av svart läderjackor. Pojkarna stolt utexaminerades från kort till långbyxor när den når en ålder av 13 att visa sin manlighet.

Pojkens klänning kläder

Klä upp kläder för pojkar med stärkta skjortor i ljusa och Pastell färger olika. Pastell färger passar gjorda modescenen för dagen natt. Kostym byxor var allmänt veckat och baggy under 50-talet. Banden var mönstrade i grälla färger. Pojkar med generösa kläder utsläppsrätter bar v-ringad cashmere tröjor med collared skjortor och ull byxor--att ta deras flickvän ut på kvällen. Klä upp skorna var ofta lackläder loafers bärs med mörk, vanliga strumpor. Tillsammans med deras kvinnliga motsvarigheter av 1950-talet emulerade unga pojkar ofta deras favoritfilm ikoner.