mynewspapers.net

Mäns mode och klä på 1920-talet

Mäns mode och klä på 1920-talet


De brusande tjugotalet var en tid av tillväxt och utveckling. Det fanns en boom i näringslivet efter WWI som påverkat mode av tiderna. Industrialiseringen av kläder tillverkning och tillväxten av varuhus göras fashionabla stilar tillgängliga för alla. "Vita duken" och rörlighet för personer från landsbygdens miljöer till de urbana enklaverna verksamhet orsakade mode att få en varje växande betydelse. I synnerhet var Herrmode förändrat och fört in en modern tid.

Passar

De dräkter som män bar i början av 1920-talet var av en konservativ stil. Affärsmannen kostym med en hög midja jacka som var tätt till bålen, nöp i midjan och nära axeln. Dessa passar var ofta specialtillverkade av skickliga skräddare. En förskjutning i-årsåldern med tillväxten av varuhuset kataloger och utseendet på high-end klädeshandlarna som Brooks Brothers innebar ett nytt utseende. Alla, även land folk, hade tillgång till mode genom kataloger. Moderna passar som vi känner det föddes vid denna tid. Dessa passar hade mer generösa proportioner i midja och axlar som får människor att passa kostymen utan anpassade skräddarsy.

Byxor

Det fanns två byxa mode stilar som var populära i tjugoårsåldern. Knickerbockers, eller "knickers," var korta byxor som bärs för casual mode. De kom i flera längder, avses med ordet "plus" som i "plus-fours;" skulle detta tyda på byxorna kom fyra inches under knäet. Byxorna var sedan spände eller knäppt på plats på benet. Baggy oxford långbyxor kom på modet senare under decenniet. Namnet kommer från det engelska universitetet i Oxford, där knickerbockers hade förbjudits. Studenter skulle bära flanell baggy byxor över deras knickerbockers att komma runt förbudet.

Skjortor

Männen såg dapper även när inte klädda i högtidskläder. Vita button-down skjortor med en V-necked tröja eller Fair Isle tröja var ofta slitna med flugor. Den "" yachting titt "också blivit populärt. Män vill accent sin outfit med en marinblå Sport kappa.

Tillbehör

Om klädd formellt eller nonchalant, fick skor en hel del övervägande. Svart lackläder skor var ganska populär, medan tvåfärgade oxford sadeln skor var utslitna för enklare ändamål. Oxford var ofta svarta och vita eller bruna och vita. Tjugotalet kom snöra upp skorna in i popularitet också. Hattar användes till accent varje klädsel. Höga hattar bars för formella slitage. Panama hattar eller stråhattar bars för casual utseende och kubbhattar kunde bäras med olika outfits, inklusive företag slitage. Caps bars för andra casual och idrottsliga aktiviteter.