mynewspapers.net

Mäns festkläder på 1930-talet

Mäns festkläder på 1930-talet


Börskraschen, uppfinningen av dragkedjan, billigare tyger och skapandet av ready-to-wear designar allt påverkat mäns festkläder på 1930-talet. Ikoniska siffror som Edward VIII och Al Capone var ett stort inflytande på kostymer--stöttepelaren för kvällen och arbete. Kostymer var anpassade för att ge sken av en stor torso, breda axlar och smala höfter. Dubbelknäppt kostym blev populär i mönster som fiskbensmönster, pin ränder och plädar. Perioden är ihågkommen som en av elegans.

Depression Era innovationer och herrarnas kväll bär

Folk hade mycket mindre disponibla inkomst så kläder val hade att vara strategisk, inklusive passar som kan bäras från dag till kväll. Tillverkare började forska och utveckla billiga tyger som nylon och polyester. Dragkedjor också blev vanligare.

Hertigen av Windsor och kvällen bäraEn av decenniets trendsättare var Edward VIII, hertigen av Windsor, som gifte sig med en modern amerikansk, Wallis Simpson. Sin ikoniska ser ingår plus fours och rund hals tröjor--plus fours gjorde lösare byxor populärare för kvällen. Han utvecklade Windsor knut, populariserade fliken kragen, med knappar att fästa ner krage poäng. Han gynnade dubbelknäppta jackor med trubbiga slag över jackor med svansar för kvällen. Sin inflytelserika ser ingår fyra i stället för sex knappar, rockuppslagen sluttar ner knapparna längst ner, och en längre nertill. Denna version var känd som Windsor dubbelknäppt. Han gjorde också midnatt blå en populär färg för kvällen slitage.

Festkläder för vintern

Mäns festkläder på 1930-talet


Slagen var längre, byxor fylligare och axlar var vadderade för att göra överkropp ser bredare. Passa kvalitetsrederi en befallande. Män gynnade kvällen passar i svart och midnight blue i flanell ull eller gaberdine. Med den nya given och den svaga förbättringen i ekonomin blev London cut eller London drapera ett tecken på rikedom. London skär bolagiserade axelvaddar som ställde upp med triceps, vilket gör att extra tyg under armen att drapera. En hög midja klippa och hög fickor och knappar och spetsiga rockuppslagen avslutade utseende. Höghus klänning byxor och ENKELKNÄPPT rockar med svansar, vit skjorta och fluga gav den formella smokingen en skräddar elegans. Dubbelknäppta kostymer ansågs Semi-formella och ofta slitna med en bred halsduk och vinklade fedora.

Passar för våren och sommaren

Palm Beach färg i enkel- eller dubbelknäppt seersucker, shantung silke eller linne var mycket populär för kvällen i varma klimat. Detta vita middag jacka ser bars också av män på Wall Street på sommaren. Dräkten bestod vanligen av en vit röra jacka--influerad av brittiska militära formella slitage-- och en matchande midja kappa. Höghus klänning byxor i antingen midnatt blå eller svart, en vinge krage formell skjorta och fluga avslutade utseende. Män lagt till färg med cummerbunds, men de var också populära i den klassiska svart siden.