mynewspapers.net

Männens klädstilar i 50-talet

Männens klädstilar i 50-talet


Fonz i TV-serien "Happy Days" och karaktärerna i filmen "Grease" skildrar människor idag ser 1950-talet trender. Unga män i 50-talet bar en liknande stil, om det inte var norm. Männen var mer konservativ, särskilt verksamhetstyp, i ett decennium som började att trä nålen för att sy en ny era av Herrmode.

Business

Arbetsplatsen klädsel var traditionellt ett hav av mörka blå, brun, grå och svarta färger. Affärsmän hade även vanligt band, som är ett tillbehör idag som även den mest reserverade tjänstemanna arbetstagaren kommer att piffa upp. Decenniet ansågs vara en ålder av överensstämmelse i näringslivet och det hindrade med svart, spetsad finskor slitna. Ett hav av män med formella kostymer och höga hattar klädda på brädden med en tjock svart rand översvämmade genom gatorna och upp kontorsbyggnader.

Unga män

Unga män bar färgad knapp-up västar med fickor, ljusa band och ljusa byxor. Nya jackor förmedlas kreativitet, med ovanlig placering av fickor--ibland med en bröstficka och två lägre fickor. Fortfarande, detta ansågs vara en konservativ titt på 1950-talet. Andra unga män bar extremt ljusstark preppy eller "Ivy League" kofta tröjor, ibland med randiga slipsar, medan andra gånger utan band. Skor tog på många former, inklusive buck skon, som innehöll fyra öljetter med gummisulor sida och ett foder av läder. Rockabilly creeper skorna var några av de första platåskor, med sina cirka 1-tums-hög sula och läder topp design med fyra spetsar hål. Unga män bära inte ofta hattar, som var ett undantag från normen. De höll sin stil enkla, med liten eller ingen tillbehör än en standard armbandsur.

Fritidskläder

Folk bar kläder till en match som var mycket mindre konservativ än sina arbetskläder. Fortfarande, klädde män kraftigt, med tröjor stickas in och bälten hederliga med silver spännen, skjortor knäppt med lång krage och bröst fickor. Deras byxor stannade på den mörka sidan, men ljusare bruna och blues kom till ljus. Unga och gamla män rökte rör. Rosa blev på modet bland den yngre publiken, som bar ljusa skjortor och slipsar. Ljusa blå och gröna dök upp överallt och unga män lämnade sina skjortor oknäppt.

Cowboy

Efter anstormande Spaghetti Western filmer på 1950-talet, unga män belastas och började använda coonskin mössor. Blommor och andra mönster visade upp på knäppte upp skjortor på axlarna. En enkel sträng slips virad runt halsen. Större spännen dök upp på bälten och stor dubbelknäppt ficka skjortor var i ropet. Männen gå inte så långt att bära cowboyhattar och boots, men cowboy stil definitivt galopperade in i mainstream.