mynewspapers.net

Manliga mode stilar av 80-talet

Manliga mode stilar av 80-talet


80-talet var en revolutionär tid i Herrmode. Män bröt tidigare normer och hinder som begränsad mode av tidigare generationer. Ljusa färger, långt hår och make-up var alla gemensamma trender under 1980-talet för män. Män kunde fritt uttrycka sig med hjälp av mode utan begränsningar i kön eller överensstämmelse.

Make-up

80-talet var en av de decennierna där män kan bära hela ansiktet färgglada make-up och inte bedömas alltför hårt. Kända musiker som David Bowie och Freddy Mercury populariserade trenden. Män på 80-talet bar ofta ögonskugga, eyeliner och mascara och rodnar och ljusa läpp färger.

Hår

Hår på 80-talet var stora och ljusa. Stilar som var vanligtvis förknippas med kvinnlig bars av män också inklusive långt hår, lockigt stilar, lager, frizzes och fringe. Ljusa färgade Mohawks och rainbow färgämnen var också vanliga frisyrer för män på 80-talet.

Toppar

Mäns toppar på 1980-talet följde temat för ljusa färger. Männen bar kostym jackor i kricka, persika, rosa och vitt. Färgglada T-shirts med bandet logotyper, neon designar och rullas upp eller avskuren ärm var vanliga. Jean jackor och skinnjackor, som Michael Jackson i "Thriller", var en stapelvara i 1980-talet Herrmode.

Byxor

Män på 1980-talet var inte rädd för att bära avslöjande snäva byxor. Spandex och skin tight läderbyxor var lekte med många män på 80-talet. Dessa byxor var ofta ljust färgade och glänsande. Männen bar också snäva Stentvättade jeans, fallskärm byxa, MANCHESTERBYXOR och korta shorts.