mynewspapers.net

Manliga & kvinnliga kromosom typer

Manliga & kvinnliga kromosom typer


Utvecklingsmässigt rätt människa har 23 par kromosomer. Detta gäller för både män och mänskliga Honor. Av de 23 uppsättningarna behandlar 22 uppsättningar specifikt ärftlighet och somatiska funktion. Den senaste uppsättningen är unikt eftersom det är den sex-bestämning kromosomen. Bokstäverna X och Y används för att göra åtskillnad mellan den manliga och kvinnliga kön kromosomen; X betecknar femalenessen och Y betecknar malenessen i kromosom uppsättningar.

XX (kvinna) kromosom

Den XX uppsättningen kromosomala arrangemang finns speciellt i utvecklingsmässigt rätt mänskliga honan. Hos människor hittas den XX som alltid hos kvinnor. Det är viktigt att förstå att icke-mänskliga organismer som växt-och djurliv också kromosomer. Relativt, har icke-mänskliga liv en bred bredd av totala kromosomala uppsättningar; därför det totala mänskliga angivet antalet kommer inte alltid överensstämmer med det totala antalet växt eller djur anger i andra utvecklingsmässigt rätt organism.

XY (hane) kromosom

XY uppsättning kromosomala arrangemang finns speciellt i de utvecklingsstörda rätt mänskliga manlign. När XX kvinnlig kromosom uppsättning och XY manlig kromosom uppsättning jämförs under hög upplösning mikroskopisk undersökning, XY manlig uppsättningen visas skiljer sig från XX honan eftersom den manliga-specifika y-kromosom skiljer sig i utseende från XX kvinnlig uppsättningen och X i XY manlig uppsättningen.

XY / YY kromosomala arrangemang

En enda y-kromosom måste vara närvarande för sex av människan anses vara manliga. Den y-kromosom är ett uttryck för genetiska maleness. Alla människor har en x-kromosom. Hänsyn till detta faktum, är det då underförstått att manliga människor identifieras av en XY kromosom. Omvänt, åå arrangemang inte visas i levande människor eftersom den totala avsaknaden av en x-kromosom är oförenligt med liv.

Den dominera kvinnliga x-kromosom feltolkning

Genetiskt sett, är ibland den kvinnliga x-kromosom misstas för att vara den dominerande kromosomala uttrycket. Utvecklingsstörda, utveckla alla arter sin natur med en XX kvinnlig kromosomala angiven eftersom det inte finns någon motsvarande matchning i den XX kvinnliga uppsättning som kan jämföras med den y-kromosom i XY manlig uppsättningen. Mer X-chromosomes likställer inte till kön-göra åtskillnad mellan dominans. I samband med graviditetsdiabetes mognad utveckla nästan alla utvecklingsstörda rätt människor först som en XX kvinnlig.

X-kromosomen och genetiska avvikelser

Det har redan fastställts att alla utvecklingsstörda rätt människor har minst en X-kromosom. När föräldrarnas partnern passerar sin y-kromosom till sin avkomma, anses den y-kromosom vara den dominerande kromosomen. Det är när den manliga föräldern passerar sin y-kromosom till avkomman att maleness uttrycks på en genetisk nivå. Det är därför, då förstod att många fler genetiska avvikelser finns på de x-kromosom än gör på den y-kromosom.