mynewspapers.net

Manliga fläta stilarNär många människor tänker på Flätade frisyrer, de frammana bilder av kvinnors flätor, men många män bära sitt hår i flätor, alltför. Stilarna är så genomarbetade och kreativa som kvinnors stilar, att lägga till karaktär och känsla i en mans bild. Cornrows är en av de vanligare bärs av män. Med ökande populariteten av dreadlocks bland män, har konsten att fläta hår nått en helt ny nivå.

Vanlig Cornrows

En av de traditionella manliga fläta frisyr är cornrows. Cornrows är enskilda flätor som ligger platt mot hårbotten sträcker sig från framsidan till baksidan av huvudet. Cornrows kan variera i storlek från mycket små till medelstora till mycket stora. De flesta män sport liten till medelstor storlek flätor. Cornrows kan skapas på någon textur av hår även om de tenderar att hålla längre på grovt hår.

Flätad Dreadlocks

Många män bär nu dreadlocks. En dreadlock är en patch för hår som har blivit låst inom. Dreadlocks börja brukar som vändningar. Med lite tid och en touch av låsning creme som bivax, börjar håret att låsa eller behålla sin form. Dreadlocks liknar enskilda eller box flätor och kan sammanföras och cornrowed tillbaka. Liten svart gummiband används normalt till nära ändarna av dessa flätor att hålla dem från att komma.

Sicksack Cornrows

En annan typ av fläta stil som bärs av många män är sicksack cornrow stil. Det liknar den vanliga cornrow stilen dock; delarna mellan flätor bildar en sicksack linje istället för en rak linje. Detta ändrar upp utseendet lite och lägger till olika standard cornrow utseende.

Cornrows med mönster

Cornrows kan manipuleras in i flera olika utföranden. Fläta design styrs av hur stylist utgör delar i hårbotten. Vissa stylister är mycket begåvad och vet inte ens vad design skapar de som de fläta håret. Allen Iverson är en populär basketspelare som ständigt ändrar upp sin cornrow mönster. Hans cornrow stilar har varierat från cornrows med små x eller + former till en labyrint mönster längs med flätan.

Enskilda fläta

Män med rak, längre hår välja ibland för att väva samman en enskild fläta från basen av huvudet till ändarna på håret. Detta är en enkel stil för män med längre hår. Kalifornien baserade rapparen Snoop Dog går ofta från en eller två individuella flätor säkrade på grund av hans hårbotten genom ett gummiband att låta hans unbraided hår flöde ner fritt.