mynewspapers.net

Manlig svampinfektion Symtom

Manlig svampinfektion Symtom


Som kvinnor, kan män få svampinfektion, men dessa fall är mindre vanliga. Män kan få två grundläggande typer av trast: oral (eller mun) och penis trast. Båda dessa typer av trastar kan identifieras genom sina egna unika symtom. Dessa symtom, är även om obehagliga och ibland smärtsamma, behandlingsbar.

Candida

Candida är en jäst-liknande svamp som lever på huden och i munnen tillsammans med goda bakterier. Vissa saker kan sporra en överproduktion av denna jäst, inklusive överanvändning av kortikosteroider och antibiotika, dålig kost och även stress. Candida överväxt kan orsaka erosion av kroppens naturliga bakterier och göra en person utsatt för båda typerna av trast. Människor med cancer och HIV är särskilt benägna att trast, eftersom diabetiker (på grund av höga nivåer av glukos i kroppen).

Muntorsk symtom

Män som får muntorsk ofta har krämig vita eller gula fläckar på modersmålet eller längs väggarna i deras kinder. Detta tillstånd kan också påverka taket i munnen. Dessa fläckar kan orsaka smärta, men inte alltid. De tenderar att blöda om gnuggade. Vissa personer med muntorsk kan har spruckna läppar i hörnet av sin mun. De kan också ha problem med provsmakning livsmedel eller drycker. Läkare ordinera ofta anti-svamp tabletter eller sugtabletter att behandla muntorsk.

Fler symtom av muntorsk

Muntorsk kan sprida sig in i svalg och matstrupe. Detta kan förhindra att en människas förmåga att svälja mat. Detta kan också orsaka känslan av att inte kunna svälja, även fysiologiskt, svälja inte är nedsatt. Vissa män utvecklar magsår i deras matstrupen på grund av muntorsk. Läkare ordinera vanligtvis muntliga indragningar för trast som sprider sig till hals och matstrupe. Intravenösa läkemedel kan dock krävas.

Penis svampinfektion Symtom

Penis trast är en inflammation i ollonet, eller huvudet, på en mans penis. Detta tillstånd kallas balanitis. Trast av penis kännetecknas vanligtvis av små röda prickar och ansvarsfrihet. Ansvarsfrihet kan ibland ha en stärkelserika lukt. Män som är oomskurna kan få en uppbyggnad som liknar keso under deras Förhud. Penis trast är smittsam och kan spridas genom sexuell kontakt. Det är vanligtvis behandlas med anti-svamp krämer och salvor.

Förebyggande/lösning

Båda typerna av manliga trast kan förebyggas genom korrekt bantning, träning och god hygien. Män med Förhud rengöra undertill regelbundet. De bör också bära kondomer under samlag så de inte passerar infektionen vidare till sin partner.