mynewspapers.net

Måltider för ett stort antal människor

Måltider för ett stort antal människor


Matlagning för ett stort antal människor behöver inte vara skrämmande. Men, det kräver mer förberedelse än kasta ihop en middag för fyra. Om du organisera ett bröllop mottagning eller värd en kyrka samla in, kan du laga framgångsrikt för en publik med lite framförhållning.

Beredning

När du planerar på menyn, köksutrustning och utrustning som kommer att finnas och hur maten serveras. Också överväga antalet förväntas människor. På menyn som du planerar för 50 personer i en buffé linje kan inte vara samma meny du vill planera för 24 personer serveras av servitörer. Du mat till ser aptitlig som det presenteras och, om kostnaderna är ett bekymmer, måste du styra portionsstorlekar. Också överväga hur länge maten kommer att sitta innan den serveras. Till exempel, om du planerar en award banquet, kan maten vila på servering temperatur i en timme innan måltiden serveras. Bedriva en småskalig provkörning se hur maten ser ut, smakar och håller upp för tid evenemangskalender.

Måltid idéer

Några enkla förbereda i förväg buffé idéer omfatta lasagne, chili, spaghetti och andra pastarätter, rostbiff, grillad kyckling, grytor, bakade bönor, gratinerad potatis, potatissallad, kastade grönsallader och deep-dish pajer. Du kan dock använda de flesta recept som kan förberedas i förväg eller kräver lite sista minuten förberedelser. Om kostnad är en bekymra, överväga din tillgängliga servering bitar och redskap när du planerar din meny. Om du behöver köpa eller hyra servering bitar, kommer att detta öka kostnaden för att mata publiken.

Uppskatta kostnader

När du har en meny, kan du uppskatta kostnaden. Lista ingredienserna och bestämma en portion för varje. Till exempel, för frukt och grönsaker, använda 1/2 kopp och rostad kyckling, använda 113 gr. Också lägga till kostnaden för sängkläder, dekorationer, köpt eller hyrt utrustning, arbetstagarnas löner och reklammaterial. Lägga till ett ytterligare 10 procent för att täcka oförutsedda utgifter. Du kan minska dina kostnader genom att handla på partihandel klubbar och restaurang leverans butiker eller genom att be om donationer.

Matlagning Tips

Tillsätt salt sparsamt till mat när du förbereder den. Middagsgäster kan lägga till fler om det behövs. Disponibel aluminium stekpannor fungerar bra för lätta rätter som vita bönor eller makaroner och ost. Använda metall kastruller för tyngre rätter som stekar. Komplett som möjligt i förväg. Till exempel om du serverar bakad potatis, tvätta dem dagen innan. Färska grönsaker, dock bör tillredas precis innan servering, om möjligt. Kan extra tillagningstid för livsmedel som är nedkylda före bakning. Också, när du lagar mat i flera stora kastruller i ugnen, de kan kräva mer tillagningstiden.

Livsmedelssäkerhet

Vissa bakteriestammar älskar en buffé. Var noga med att följa ordentlig mat säkerhet protokoll vid matlagning för folksamlingar. Tvätta händerna före och efter hantering av livsmedel. Tvätta alla arbetsytor före måltid förberedelsen med tvål och varmt vatten. Skölj med varmt vatten. Tänk på att hålla rått kött från andra livsmedel. Använd en termometer för att säkerställa att all mat är tillagad till rekommenderade innertemperatur. När förberett, kontrollera att rätter är täckta och kyl snabbt, särskilt de med majonnäs, grädde eller vaniljsås fyllningar.