mynewspapers.net

Måltid idéer med Ratatouille

Måltid idéer med Ratatouille


Ratatouille är en traditionell provensalsk maträtt med en blandning av långsamt stekta eller grillade bitar av aubergine, zucchini, paprika, tomat, lök och vitlök. Denna näringsrika, rustik medelhavsmat grönsaksgryta är en måltid i sig när serveras med crusty bröd, men det finns ett utbud av frukost, lunch och middag alternativ för att göra användningen av en stor sats. Prova några olika måltid idéer med ratatouille under sommaren, när aubergine, zucchini och paprika är riklig i trädgården.

Frukosträtter

Prova några lätt ratatouille som serverar förslag att börja dagen. Lägga till några stora skedar av ratatouille i en omelett rätt innan du viker eller slänga några till äggröra för en snabb, enkel alternativ. Du kan också baka ratatouille i en frittata för en enkel men imponerande frukost måltid som matar hela familjen. Rösti toppat med ratatouille, frukost korv smular och stekt eller pocherad ägg gör fyllningen förrätt.

Pasta och korn

Ratatouille är ett perfekt komplement för pasta, ris och andra sädeskorn. Kasta det i nudlar och toppa med riven Parmesan eller Romano-ost, eller servera den på en bädd av couscous och avsluta med ett stänk av rostade nötter. För en rejäl måltid, top ris och bönor med en generös portion av ratatouille. Slänga ihop kall pastasallader för snabb sommaren måltider; rör ner kallt ratatouille i kallt rotini, och sedan slänga med mild vinägrett dressing och garnera med färsk persilja.

Comfort Foods

Servera korven i en knaprig rulle och topp med ratatouille för en tillfredsställande smörgås. Istället för att göra samma gamla pizza, övre skorpa med sås, ratatouille och riven mozzarellaost. Skapa en tröstande aubergine gryta genom att fylla ett grunt glas eller keramik bakning skålen med ratatouille och toppade det med ströbröd och riven Parmesan. Ringla olivolja över toppen och grädda i ugnen tills ströbröd är gyllenbruna. Om du vill kan du lägga till köttfärs eller potatis till ratatouille innan montering din gryta.

Göra det egna

Införliva olika ingredienser för att ge din ratatouille en smakrik twist. Fräs löken med harissa klistra in och rör ner avrunna kikärter i blandningen för en marockansk maträtt. Lägg urkärnade svarta oliver, kapris och hackad ansjovis för en intensiv Medelhavets smak eller finhackad chili paprika om du gillar det kryddig. Ratatouille är en av de mest mångsidiga aubergine rätter som du kan göra, eftersom det kan lätt ändras till din smak.