mynewspapers.net

Måltid förslag & idéer för en tre år gammal

Måltid förslag & idéer för en tre år gammal


Tre-åringar börjar ha bestämda idéer om vad som kommer och går inte i munnen-- eller på golvet. De börjar visa en oberoende strimma och matdags bör omfatta livsmedel ett litet barn kan plocka upp och äta utan hjälp av en vuxen. Måltider för tre-åringar bör också ta in i konto näring, som tillhandahåller mat som är kul att äta men också frisk.

Frukost

Frukost för tre-åringar kan omfatta hela korn flingor med mjölk och fullkorn bröd. Havregrynsgröt med färsk frukt är en bra varm frukost. Pannkakor med fullkorn kan toppas inte med sirap, men med en naturlig osötad äppelmos eller yoghurt. Yoghurt är ett hälsosamt val för tre-åringar som är lätt att äta. Leta efter yoghurt låg sockerhalt som uppfyller yoghurt Riksförbundet kriterier för levande och aktiv kultur yoghurt. Tre-åringar känsliga till mejeriet kan ofta dricka sojamjölk och använda sojaprodukter. Tänk på att fingerfärdighet inte kan utvecklas väl i den här åldern. Klipp ut all mat serveras i delar den tre-åriga kan plocka upp enkelt och som inte kommer att orsaka kvävning.

Lunch

Lunch för en tre-årig bör omfatta hela korn, naturliga frukter och grönsaker och mejeriprodukter. Kom ihåg att ett litet barn har en liten mage och bara kan äta så mycket mat på en gång. Om serveras socker och bearbetade livsmedel, kommer att ofta en tre-årig vägra att äta mer näringsrik val. För en hälsosam lunch, tjäna fullkorn crackers med ost skuren i tre-åriga storlek bitar. Detta ger protein, som gör smörgåsar, med hjälp av fullkornsbröd, med kyckling eller tonfisk, skär i delar lätt plockas upp av en tre-åring. Apelsiner kan dras i klyftor och serveras med Fullkornsris muffins och keso.

Middag

Middag för en tre-årig bör bestå av en kött eller protein ersättning om din familj är vegetarisk, en kokt grönsak eller två som morötter, ärtor eller bönor, potatis eller ris och frukt. Servera kött som lätt tuggas och smält av tre-åriga magen. Tuff biff, även skärs i små bitar, kan orsaka kvävning. Hamburgare är lättare att smälta. Kyckling och fjäderfä är också bra kött. Kom ihåg att ta bort huden. Mat bör inte stekt eller alltför bearbetade. Hålla såser.

Snacks

Smältost, glass och socker-belastade juice är inte ett bra substitut för sunda naturliga livsmedel på mellanmål. Socker lastad och bearbetade livsmedel är inte bara ohälsosamt, de också skada tänderna. Var noga med en tre-årig har gott om vatten. Pop eller läsk och socker-belastade juice är inte ett bra substitut för vatten och bör inte erbjudas dagligen eller som mellanmål. En söt men hälsosamt mellanmål, blanda mjölk och färsk frukt eller frukt fryst utan socker, med vanligt eller naturlig yoghurt att göra en milkshake. Välj din tre-åriga favorit frukt och servera med ett sugrör. Äpple eller apelsin skivor också göra bra snacks.

Försiktighetsåtgärder

Ta alltid bort fröna före servering frukt. I detta skede av den tre-åriga utveckling, kanske du också vill ta bort huden på frukten innan skära den i småbarn-stora portioner. Koka grönsaker---även morötter. Bo från popcorn, marshmallows, tuggummi och hårda karameller. En stor del av all mat som äts på en gång kan orsaka kvävning. Alltid hålla ett öga på alla tre-åriga med mat.