mynewspapers.net

Målen i förskolan undervisning

Målen i förskolan undervisning


Det övergripande målet för förskoleundervisning är att förbereda barn för dagis och deras skolgång. Även om teknik och verksamhet varierar bland förskola program, är samma övergripande mål närvarande i alla välrenommerade förskola program. Dessa mål varierar från social och emotionell anpassning att utveckla hälsosamma egenvård vanor.

Sociala

Lära sig att umgås med barn och vuxna är bara en del av de viktiga sociala färdigheter förskolebarn bör behärska i förskolan. Social kompetens är att lära sig att säga "snälla" och "Tack," att lära sig vänta på sin tur och att lära sig att fördröja tillfredsställelse. Lära sig att ta ansvar för sina handlingar och ta konsekvenserna, hur man Visa andra respekterar och hur man tar hand om sina egna tillhörigheter är alla viktiga målsättningar i social tillväxten av förskolebarn.

Egenvård

Förskolebarn lär dig att utveckla färdigheterna som krävs för att ta hand om sina egna behov, vanligtvis ett viktigt mål för alla förskolans läroplan. Detta inkluderar toalettbesök, dressing eller klä för utelek och informera en vuxen när deras behov inte uppfylls genom att be om ett mellanmål eller en dryck vatten.

Kommunikation

Barn i förskolan lär sig kommunikationsförmåga. Detta inkluderar svara på frågor när frågade, följande enkla riktningen och att uttrycka tankar, idéer och funderingar. Lära sig att interagera med andra och gå med samtal är en viktig färdighet för förskolebarn att bemästra. Införandet av vikten av det skrivna ordet och undervisning förskolebarn att erkänna och skriva sitt eget namn är ett annat viktigt steg. Förskola program varierar på hur mycket barn bör lära. Vissa förväntar sig att behärska alfabetet och skriva ord medan andra fokuserar på att ge många erfarenheter med behandlingen och ge möjligheter för barn att skriva.

Kognitiv utveckling

För förskolebarn omfattar kognitiv utveckling klassificering, jämföra och mäta objekt, som räknar och utforska relationer mellan objekt. Använda manipulatives att sortera efter attribut, till exempel färg, storlek och form, eller att Visa 1: 1-korrespondens kan göra lärande dessa färdigheter kul.

Fysisk utveckling

Förskola program främja fysisk utveckling för både fin och grov motorik. Hoppa, klättra, kasta och fånga är alla färdigheter förskolebarn behöver öva. Med hjälp av peg styrelser, manipulera små föremål, ritning, färga och klippa och klistra alla stärka muskler och samordning barn behöver utveckla sin finmotorik.