mynewspapers.net

Målen för hushållning

Målen för hushållning


Städning är den allmänna städa hemma; allt från skura köksgolvet att organisera en bokhylla städning. De flesta vuxna bedriver städning verksamhet varje vecka eller ens varje dag--även de som har anlitat hjälp att göra det mesta av arbetet för dem. Människor sätter så mycket ansträngning in i städning eftersom de har några mål i åtanke.

God luftkvalitet

Luftkvalitet är en hushållning målsättning för många människor som har allergier, försvagat immunsystem eller njuta av luftiga och väldoftande hem. Hushållning aktiviteter såsom damning, möbler, städning, dammsugning, matta rengöring och vädring förbättra luftkvaliteten och doften av ett hem; Detta kan ha till hälsa fördelar som att minska allergier och förebygga sjukdom från mögel.

Minska röran

Vissa människor inte har något emot röran; andra gör sin hushållning med clutter minskning i åtanke. Detta kan innebära att bli av med skräppost, saker du använder inte, optimera lagerutrymmen eller allmän rengöring. Detta är ett viktigt mål för hushållning för folk som gillar att hålla ett snyggt hem.

Renlighet

Renlighet är det främsta målet för hushållning. Om du är rengöring din dusch eller organisera ditt arkivskåp, har du renlighet i åtanke. Om du har barn, vill du att ytor och golv i ditt hem ren; även människor som inte har barn vill ha sina hem för att sanitära.

Att göra hemmet presentabel

En annan syftar hushållning till att ha en presentabel hus; i allmänhet, folk vill ha sina hem för att bjuda in till sig själva och andra. Överdriven skräp, damm, skräp och lukt göra ett hem mindre bekväm; gäster vanligtvis vill inte besöka en smutsiga hus och de flesta människor vill inte leva i en. Regelbunden städning förhindrar hem blir föga inbjudande.

Att göra Home Run smidigt

Vissa sysslor som städning, till exempel göra pappersarbete, utföra mindre reparationer och tvätt, hjälper till att hålla ett hem friktionsfritt. När en familj ignorerar dessa sysslor, saker hopar sig och de människor som bor i hemmet är mindre effektiva. Till exempel om du försöker att få redo för arbete men du har ingen ren tvätt, kommer du förmodligen att bli sen; hålla jämna steg med din städning att undvika sådana scenarier.