mynewspapers.net

Målat glas med vax papper & crayon hantverk

Målat glas med vax papper & crayon hantverk


Du kan inte besitter de kunskaper och verktyg som behövs för att skapa verkliga glasmålningar, men du kan skapa faux glasmålning med vaxat papper och kritor. Detta är en populär klassrumsaktivitet, kan du göra detta projekt hemma i minuter. Resultatet är ett konstverk värda hängde på väggen eller som fönster inredning.

Instruktioner

Du behöver ett strykjärn, strykbräda, smörpapper, vax kritor, brun papperspåse eller andra skrot papper och en Pennvässare för detta projekt. Täcka en del av din strykbräda med en bit av den bruna papperspåsen. Lägg på smörpapper på en plan yta och sedan använda Pennvässare för att vässa kritor, vilket gör att spån att falla på vaxat papper. När du har tillräckligt spån att täcka önskat område, placera smörpapper, täckt med krita eller spån på strykbrädan. Täcka crayon spån med en annan bit av vaxat papper och placera en bit skrot papper på toppen. Järn-projektet i 10 sekunder, sedan bort järnet att titta på kritor. Om de kritor inte har smält, upprepa processen om igen flera gånger tills du ser att de har smält. Lämna aldrig stryka på papper i mer än 10 sekunder i taget. Låt projektet sitta tills cool.

Nybörjare projekt

Använd din glasmålningar vaxat papper för olika projekt. Martha Stewarts hemsida tyder exempelvis på att klippa ut hjärtan, sedan hänga dem från fönstret. Du kan också använda dessa skapa ett solsystem mobil under en studie av astronomi. Detta hantverk fungerar också bra för semester projekt som juldekorationer och påskägg solen fiskare.

Avancerade projekt

Äldre barn och vuxna kan ta detta projekt till nästa nivå genom att skapa större och mer komplexa delar av "målat glas." Använd en penna för att spåra en bild på ovaxad sidan av vaxat papper och sedan ordna crayon spån i varje avsnitt att likna stil med riktiga glasmålningar. Frame stora bitar och hänga framme i ett fönster eller på en ljus vägg för visning.

Barn-vänlig Version

Småbarn är för ung för att arbeta med järn för dessa projekt, men det betyder inte att de inte kan skapa sina egna glasmålningar mästerverk. Ge ditt barn en bit färga papper och tillåta honom att färglägga en bild, så låt honom dab bilden med en olja-indränkt bomullstuss tills papperet är genomskinlig. När sidan är torr, kan din lilla en stolt visa sin egen målat glaskonst.