mynewspapers.net

Måla Tips för att eliminera penseldrag med oljebaserad färgOljebaserad färg är ett populärt val när du målar träytor. När du använder oljebaserad färg, det är en utmaning för att åstadkomma en slät yta med ingen penselavtryck. Men, så länge du öva tålamod och uppmärksamhet på Detaljer en felfri finish kan uppnås. Kom ihåg att oljebaserad färg bör endast användas i ett väl ventilerat utrymme.

Beredning

Att säkerställa att måla ytan är slät är avgörande för att uppnå en felfri finish. Först, skrapa bort någon lös eller spruckna färg. Fylla alla hål eller sprickor med wood filler. Slipa ytan tills slät i handen, med 120 slippapper. Vakuum eller torka ytan med en tack trasa för att ta bort allt damm. Om målning en dörr eller andra träets yta som kan tas bort, lägga den platt över två sawhorses att minska risken för droppar.

Flöde Extender

En tillsats, som kallas flow extender eller retarder, kan läggas till oljebaserad färg för att bromsa dess torktiden och minska ytspänningen i färg, gör det möjligt att nivå själv. Ju långsammare färg torkar, desto bättre det flödar och sprider ut. Innan du lägger till flödet vara extender säker färgtillverkaren inte anger att tillägg av det kommer att annullera sin garanti. Följa tillsatser anvisningar för rätt mängd att blanda med färgen.

Borstar

Oljebaserad färg appliceras bäst med hjälp av en naturliga borste. Dessa borstar är gjorda av håren på gödsvin, oxar eller andra djur. Eftersom håret är naturligt avsmalnande i slutet har den kvalitet som krävs för tipset av borsten. Det är personliga preferenser om du vill använda en vinklad pensel eller platt pensel, båda kan användas framgångsrikt att uppnå en jämn yta utan penselavtryck.

Ordentlig borsta teknik

Borsta tekniken används för att applicera oljebaserade färgen hjälper till att eliminera penselavtryck. Doppa din pensel i färg och tryck av överskottet. Använda separata färgbehållare rekommenderas över ritning färg direkt från burken. Snabbt coat ytan med en laddad pensel. Snabbt, inom en minut av ursprungliga ansökan, gå tillbaka till blanda och jämna färgen genom att långsamt och lätt att dra din borste från kant till kant. Var noga med att alltid tillbaka-borste från ett torrt område i ett våtutrymme.