mynewspapers.net

Maken reaktioner till skilsmässa anmälningarTala om din make du vill ha en skilsmässa är inte en lätt uppgift---för dig eller för din partner. När en olycklig man eller hustru vill avsluta ett äktenskap, oroar en make oftast sig för hur andra kommer att reagera. Ofta en makes reaktion kommer att vara överraskande, så det är viktigt att planera hur, när och var du kommer att berätta nyheten.

Känslomässiga reaktioner

Makarna väntar sällan de nyheter som du kommer att ansökan om äktenskapsskillnad, så deras reaktioner kommer förmodligen att vara känslomässig. Även om du har övervägt skilsmässa i månader eller år, din partner kan ha trott, ibland ologiskt att allt är bra. Professionella rådgivare säga att skilsmässa är en av de mest stressande livshändelser vuxen kan uthärda eftersom det ändras och påverkar alla andra aspekter av deras liv, och som ett resultat, många människor inte tar nyheterna lugnt.

Våldsamma reaktioner

Sällan, kan en partner bli våldsam när de hör nyheterna hans make vill skiljas. Även de som normalt inte skulle reagera på en obehaglig situation med våld kan bli rasande, särskilt om anledningen till skilsmässan innebär otrohet eller andra obehagliga överraskningar. Skilsmässor och splittras är några av de ledande orsakerna till våld. Som ett resultat, föreslår vissa rådgivare att du berätta för din partner i en offentliga eller halvoffentliga rum om du känner att han kan bli över styr när han hör nyheterna. Detta har dock nackdelen att potentiellt pinsamma honom offentligt, som kan påverka er relation efter skilsmässan.

Kallt eller Emotionless Svaren

En del partner har liten eller ingen känslomässig reaktion på nyheten om att deras partner kommer att ansökan om äktenskapsskillnad. Detta förvånar ofta den part som vill ha skilsmässa. Tänk på denna reaktion betyder inte att personen inte bryr sig. Ofta kan det betyda omvänt: att personen är så chockad att hon stänger känslomässigt. Ibland är detta relaterat till det inledande skedet av förnekelse; personen kan förstå nyheter men känslomässigt har inte registrerat nyheter ännu.

Tips på att tala om din Partner du vill ha en skilsmässa

Det är viktigt att planera när och där du kommer att berätta din make i förväg. Ta barnen till en släkting eller en barnvakt så att de inte har att bevittna konversationen. Barnen behöver ert stöd och borde ha nyheter bryts dem försiktigt, helst av er båda. När du pratar med din make, förbli lugn och rationell. Om du vara lugn, hon kan vara mer lugn också och på så sätt kan du undvika alla otrevliga incidenter. Förklara tydligt men utan återbesök detaljerna i gamla argument varför du vill ha en skilsmässa, och att beslut är slutgiltigt. Avsluta samtalet innan det kan eskalera till en uppvärmd argument. Ställa in en tid med din make att diskutera detaljer vid en senare tidpunkt eller datum så att han har tid att ta emot nyheter,