mynewspapers.net

Magsår i barn InformationOm ditt barn ständigt klagar över ont i magen och beskriver det som en "brännande" känsla, kan han ha magsår. Magsår, känt som magsår i det medicinska samfundet, behöver snabb behandling, eftersom om vänster ensam kan de orsaka infektioner, inre blödningar och ärrvävnad.

Orsakar

Magsår hos barn kan orsakas av en infektion av Helicobacter pylori, en bakterie som förstör slemhinnor att linjerna magsäcken och tunntarmen, stress efter allvarlig skada eller ett medicinskt tillstånd, eller utökad användning av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) att styra andra sjukdomstillstånd.

Typer

Barn kan uppleva magsår, sår i magsäcken eller duodenalsår, som är sår i tunntarmen.

Symtom

Sår orsakar illamående, kräkningar, bröstsmärta, aptitlöshet, brinnande mellan bröstet och navel, blod i avföring eller kräkning, ofta rapningar eller hicka och viktminskning. Föräldrar bör veta att dessa tecken kan tyda på andra villkor än sår, så de är alltid en anledning att ringa barnets läkare.

Diagnosen

Diagnosmetoder som används för att diagnostisera pediatriska sår inkluderar en övre gastrointestinal serie, en övre endoskopi och en pH-givare. Om dessa provningar visar ett sår, kommer att läkaren testa för Helicobacter pylori att avgöra den bästa kursen av behandling.

Behandling

Barn som har sår från en bakteriell infektion behandlas med antibiotika och en syra suppressor. De flesta sår orsakade av stress och NSAID kan behandlas med syra dämpning, men allvarliga sår kan kräva kirurgisk reparation.

Vård i hemmet

Barn bör undvika att ta NSAID, såsom ibuprofen eller acetylsalicylsyra och koffein bör undvikas eftersom det ökar magsyra. Andra livsmedel är bra om de inte visas att störa barnet är magen ytterligare.