mynewspapers.net

Magnolia Blight

Magnolia Blight


Magnolior är stark, frisk odlare i många hem landskap, men när väderförhållandena är precis lagom, blad och stjälkar av magnoliaträd kan locka svamp och bakterier. Orsakas av bakterier Pseudomonas syringae, magnolia mjöldagg sjukdom orsakar ett antal allvarliga frågor med magnolia och kan döda hela anläggningen om inte hanteras korrekt.

Orsakar

De bakterier som orsakar mjöldagg på magnolia växten finns ofta i svala, våta väder. Bakterier kan leva i jorden och är relativt svag, så det blir ofta en bakomliggande orsak för bakterierna invaderar magnolia. Vanligaste orsakerna är sår i anläggningen orsakat beskärning eller vind skador och betonar till exempel för lite vatten eller för få näringsämnen. När anläggningen är redan försvagats, bakterierna invaderar.

Symtom

Symtom på magnolia mjöldagg kan variera beroende på intensiteten av infektionen. Ser du ofta de flesta av symptom på bladen, som kommer att krypa och börjar bli gula eller bruna. På undersidan av bladen ser du trådar av de bakterier som orsakar mattor. Du kan också märka att tips av anläggningen kommer att brun och dör. Allvarliga infektioner kan orsaka cankers eller blåsor eller bryta ut på stammarna av magnolia. Blad och infekterade tips eller grenar faller så småningom från anläggningen. små blad kan ramla av men fastnar till den större anläggningen bakteriell trådar.

Skador

Ultimata skador orsakade av fördärv varierar också av svårighetsgraden av infektionen, liksom den allmänna hälsan hos magnolia växten själv. Barrförlust är den vanligaste skadan, där döda löv, grenar och kvistar ramlar av anläggningen. Om infektionen inte behandlas eller tas bort, kan det helt skära av sap och vatten flödet till alla delar av anläggningen, vilket resulterar i fullständig die tillbaka, och potentiellt döden av hela anläggningen. Kom ihåg att bakterierna finns i jord, så även om du behandla det i år, kan du få problem i framtiden.

Kontroll

Så snart du märker symtom på mjöldagg på din magnolior, rensa ut alla infekterade områden med skarpa sekatörer. Sterilisera saxen mellan varje beskärning skär med hushålls blekmedel, och skölj sedan med vatten för att förhindra spridning av bakterier. Förstöra eller avyttra alla infekterade växtmaterial långt ifrån frisk planta. Vissa fungicider, särskilt de som innehåller koppar, kan behandla blight problem; var noga med att läsa och följa alla anvisningar om tillämpningen. Närhelst du befrukta magnolia, göra det med ett balanserat gödselmedel; överskott av kväve kan bidra till unga, svaga tillväxt som kommer att locka bakterier.