mynewspapers.net

Magnesium Sulfate för palmer

Magnesium Sulfate för palmer


En magnesium-brist, kan trots att aldrig dödlig till en palm växt, orsaka utveckling av fula gula band på fronds. Även om symtomatisk blad inte kan återhämta sig, är en magnesiumbrist ganska lätt att rätta till genom tillämpning av magnesiumsulfat. Magnesiumsulfat används ofta i form av Epsom salter.

Symtom på en magnesiumbrist

En magnesiumbrist visas först på de äldsta palmblad. Bladen utveckla breda gula band längs leaf marginaler medan den centrala delen av bladen förblir grön. Yngre bladen har successivt bredare remsor av grönt blad vävnad. Ibland uppstår en kalium brist samtidigt. Brist på kalium anges med nekros på tips av de äldsta bladen, medan magnesiumbrist kommer att tvinga symtom på mitten av trädkronorna blad. Bladen mellan de två brist zonerna kommer att ha både symtom i olika delar av bladen.

Orsaker och relaterade faktorer

En brist på tillgängliga magnesium i marken orsakar en magnesium-brist i en palm. Denna typ av vitaminbrist är vanligt i marken där mineraler kan lätt lakas med regelbundna eller överdriven bevattning. Läckage är vanligast i sandiga jordar och med container-odlade palmer. En magnesium-brist kan orsakas eller förvärras av höga halter av kalcium, kalium och kväve i marken. Magnesium i smutsa av container-odlade palms kan vara uttömda inom flera månader efter komplettera ansökan.

Om Magnesium Sulfate

Magnesiumsulfat är en form av kompletterande magnesium redovisas vanligen som Epsom salter. Som rekommenderas av University of Florida, tillämpas 0.907 till 2,27 kg. magnesiumsulfat under tak av varje palmträd fyra till sex gånger per år. Mindre lösliga former av magnesiumsulfat kan visa sig mest idealiska för denna typ av program. Drabbade träden kan inte återhämta sig i mer än två år, men ta inte bort drabbade blad förrän magnesiumbrist är rättat och ett stort antal opåverkad nya blad är närvarande.

Överväganden

Flera faktorer bör du när du tillämpar magnesiumsulfat på palms. Epsom salter eller andra magnesium tillskott bör tillämpas på palms förutom ett balanserat gödselmedel. Förskjutna magnesium och gödningsmedel program med sex veckor för att undvika risken för salt skada. Palms odlas i sura jordar kan dra större nytta av tillämpningar av magnesiumoxid eller dolomit, som kommer att tillåta långsammare övergång av magnesium.