mynewspapers.net

Lyssnar förståelse aktiviteter för barn

Lyssnar förståelse aktiviteter för barn


Hörförståelse är en viktig byggsten på vägen till läsförståelse. Att ge ditt barn möjligheter att träna och förbättra hennes hörförståelse färdigheter kan leda till att läsa framgång i skolan, enligt läsa rockets.org, en webbplats inriktad på läsförmåga skapad genom ett bidrag av US Department of Education. Många roliga aktiviteter att fokus på hörförståelse är tillgängliga för dig och ditt barn.

Läs-Alouds

Högläsning av en berättelse med ditt barn är ett enkelt sätt att arbeta på hörförståelse. Medan du läser berättelsen till ditt barn, prata med henne om vad som händer i historien och vad hon tror kommer att hända nästa som karaktärerna och inställning av historien. Efter du har läst berättelsen, dela din favorit delar och tala om ditt barns. Fråga ditt barn vad kan hända med karaktärerna nästa eller vad ditt barn skulle ha gjort annorlunda om hon var en karaktär i berättelsen. Vägleda ditt barn för att ge bevis från historien när de svarar. Ge stöd och uppmuntran. Diskutera en berättelse läsa högt ger ditt barn möjlighet att bearbeta och förstå historien som det läses, samt förmågan att komma ihåg historien händelser när Läs-högt är över.

Spel

Aktiva spel som mor maj jag, Simon Says och rött ljus, grönt ljus alla är roliga aktiviteter med fokus på hörförståelse. Dessa spel uppmuntra ditt barn att lyssna på riktningar och sedan utföra uppgifter. Använda enkla anvisningar för ett litet barn, som "Simon säger"klappa två gånger." "För ett äldre barn, flera steg riktningar som"Simon säger "klappa tre gånger och sedan snurra i två cirklar" "ge en extra utmaning. Spel förbättra som tjugo frågor och jag Spy också hörförståelse, som ditt barn måste lyssna för att påminna om tidigare frågor och svar att farkosten sin egen gissning.

Historien återberättelse

Historien återberättande hjälper ditt barn minns händelser i tur och ordning. Läsa en berättelse upp till ditt barn och sedan uppmuntra henne att berätta historien tillbaka till dig. Yngre barn kan kämpa för att återberätta en nya eller okända historia; välja en berättelse som ditt barn är bekant med kommer göra införandet av återberättelse lättare. Andra sätt att använda återberättelse för hörförståelse inkluderar läser en berättelse till en grupp barn och ger dem möjlighet att dramatiskt återberätta historien som en lek och ger ditt barn en chans att återberätta historien i hennes egna illustrationer. Äldre barn får ofta återberättande en berättelse från en annan karaktär synvinkel.