mynewspapers.net

Lyssnar aktiviteter för små barn

Lyssnar aktiviteter för små barn


Lärande förmåga att lyssna är en viktig del i barns utveckling. Färdigheter som att läsa och tala innebär lyssna och härma. Lära barn att lyssna effektivt också vässar sina uppmärksamhet färdigheter och hjälper dem fokusera på en stimulans på en gång. Höra ett ljud, bearbeta det i hjärnan och sedan räkna ut det rätta svaret kan hjälpa barn att vara bra elever senare i livet. Eftersom lyssnar inte är en färdighet som automatiskt utvecklas, måste du lära barn att lyssna med lämpliga och engagerande verksamhet.

Sund identifiering

Göra upp en lyssnande spel som innebär att identifiera ljud. Du kan göra många olika spel av detta begrepp. Fyll små ogenomskinliga behållare med olika objekt som gör märkbart olika ljud. Använda sand i en, kulor, mynt eller vatten i en annan, till exempel. Har barnet skaka behållaren och gissa vad som finns inuti den. Detta lär barnet att identifiera icke-verbala ljud. Gör detta en solo aktivitet för barn genom att sätta ett klistermärke med en bild av objektet på botten så att de kan kontrollera för att se om de var rätt i deras identifiering. En annan ljud-identifiering verksamhet är en lyssnande promenad. Ta barn på en promenad och har dem att lyssna till olika ljud. Se hur många olika ljud som de kan identifiera, till exempel en hund avbarkning, en gräsklippare eller en lastbil. Utmana barnet att lyssna för subtila ljud finns i naturen, som vatten som rinner i en ström, vind blåser genom gräs eller fågel samtal.

Musik och rytm

Lära sig att göra musik och hålla rytmen är viktiga förmåga att lyssna. Dessa aktiviteter lära barnen hur man gör ljud som är trevlig och lyssna på dem. Göra upp en buller rutin som kan vara koreograferat till en favoritlåt. Göra det i ett rytmiskt mönster med klappar, knackar, stampa och mun ljud. Du kan också hjälpa barn uppfinna sina egna musikinstrument genom att bygga objekt ur saker som lådor, strängar och pebble shakers. Har barnet leka med alla de påhittade instrument att utforska de olika ljud.

Rimmad

Införa begreppet rimmad ett barn genom att läsa ramsor och andra rimmade dikt böcker. Uppmuntra barnet att göra upp sin egen rhymes genom att skapa berättelser och dikter. Göra upp en enkel linje och då har barnet svarar med en rimmad linje. Göra det så dumt och galen som du kan, och ditt barn hittar ändlös nöje och underhållning i verksamheten. Även gjort upp ord är vackra, så länge de har det rimmade ljudet.

Behandlingen

Vi vet alla att läsa till barn är viktigt för deras utveckling. Behandlingen stärker banden mellan förälder och barn, lär ordförråd ord och bygger uppmärksamhet färdigheter. Behandlingen stimulerar också lyssnar färdigheter av fängslande intresse. Det kan vara tråkigt att läsa samma bok om och om igen, men det är ett bra läromedel. Läs en linje av boken och se om barnen kan avsluta meningen. De kanske inte kan läsa, men de förbättras deras lyssnar och minne färdigheter.